FacebookTwitterLinkedIn

Din acest considerent, miercuri, acțiunile producătorului britanic de medicamente au scăzut, în timp ce posibilitatea lansării timpurii a vaccinului anti-coronavirus este puțin probabilă, informează Reuters.

Vaccinul pentru combaterea COVID-19, pe care AstraZeneca îl dezvoltă împreună cu Universitatea din Oxford, a fost descris de Organizația Mondială a Sănătății drept probabil cel mai important candidat mondial și cel mai avansat din punct de vedere al dezvoltării.

Cu toate acestea, AstraZeneca a declarat marți că a întrerupt studiile, inclusiv cele din stadiul foarte avansat, pentru a permite unui comitet independent să revizuiască datele de siguranță. Compania a adăugat că lucrează la diminuarea potențialului impact asupra datei de lansare a vaccinului. Cu toate acestea, siguranța participanților la studiu este primordială.

Suspendarea a declanșat o scădere de 3% a acțiunilor AstraZeneca, care au a doua cea mai mare pondere în indicele FTSE 100 și tranzacționau cu 1,4% mai puțin la 1006 GMT.

Miza este mare deoarece AstraZeneca, cel mai mare producător de medicamente din Marea Britanie după valoarea de piață, a fost deja de acord să furnizeze aproape trei miliarde de doze de vaccin anti-Covid guvernelor din întreaga lume.