Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

AstraZeneca și-a dublat profitul în 2020, pe fondul pandemiei

AstraZeneca a prognozat joi o creștere a veniturilor în 2021, după ce dezvoltatorul de vaccin anti-COVID a depășit estimările analiștilor pentru vânzările din trimestrul al patrulea.  
AstraZeneca shutterstock_1670216908

Producătorul farmaceutic britanic a raportat joi un profit de 3,2 miliarde de dolari pentru 2020, mai mult decât dublu față de 2019,  transmite AFP, citată de Agerpres.

De altfel, 2020 a fost un an crucial pentru AstraZeneca. Grupul britanic a pus la punct un vaccin împreună cu Universitatea Oxford  și a încheiat cea mai mare afacere din istoria sa prin cumpărarea producătorului american de medicamente Alexion, pentru 39 de miliarde de dolari, întrucât a pariat pe medicamente pentru boli rare și imunologie, relatează și Reuters.

Pentru 2021, AstraZeneca se aşteaptă la o creştere a veniturilor cu câteva procente şi un profit mai mare decât în 2020. În cadrul acestor previziuni, producătorul nu a luat în calcul vânzările de vaccinuri contra virusului, pentru care va începe să publice rezultate începând din trimestrul următor.

AstraZeneca s-a angajat să pună la dispoziţie 170 de milioane doze de vaccin în 190 de ţări.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii