Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

CORONAVIRUS |
|

AstraZeneca răspunde pentru Forbes România: „În ceea ce privește calitatea serului, nu există probleme confirmate legate de vreun anumit lot de vaccinuri”

În urma evenimentelor desfășurate în ultima perioadă (n.r. – suspendarea administrării serului anti-COVID în mai multe state europene), Forbes România a trimis o solicitare companiei AstraZeneca pe acest subiect.
shutterstock_1927190582

Reprezentanții AstraZeneca au răspuns jurnaliștilor Forbes România că, până la acest moment, compania a analizat cazurile a peste 17 milioane de persoane vaccinate în Uniunea Europeană și Regatul Unit cu serul său anti-Covid, iar ancheta nu a dezvăluit nicio dovadă privind riscul crescut de formare a cheagurilor de sânge.

 „O analiză atentă a tuturor datelor disponibile privind siguranța a peste 17 milioane de persoane vaccinate în Uniunea Europeană și Marea Britanie cu vaccinul COVID-19 AstraZeneca nu a evidențiat un risc crescut de embolie pulmonară, tromboză venoasă profundă sau trombocitopenie, la orice vârstă definită, grup, sex, lot sau într-o anumită țară”, au răspuns oficialii companiei.

Mai mult, aceștia au punctat faptul că în studiile clinice realizate nu au existat dovezi ale creșterii numărului pacienților care să prezinte cheaguri de sânge (tromboze/embolii) la niciunul dintre cei peste 60.000 de participanți înscriși.

„În ceea ce privește calitatea, nu există, de asemenea, probleme confirmate legate de vreun anumit lot de vaccinuri utilizate în toată Europa sau în restul lumii. Până în prezent, în UE și Marea Britanie au fost raportate 15 cazuri de tromboză venoasă profundă și 22 de embolie pulmonară în rândul celor cărora li s-a administrat vaccinul, statistică realizată pe baza numărului de cazuri sesizate și primite de companie până la 8 martie. Acest număr este mult mai mic decât estimările normale la un eșantion de această dimensiune și este similar ca și în cazul altor vaccinuri COVID-19 autorizate”, au punctat oficialii companiei.

Întrebați cum răspund zvonurilor conform cărora deciziile de suspendare a administrării serului de la AstraZeneca reprezintă de fapt un boicot financiar la adresa companiei survenit în urma disputelor post-Brexit, reprezentanții AstraZeneca au răspuns pentru Forbes România: „nu putem comenta disputele politice. Tot ce putem spune este că AstraZeneca colaborează cu Comisia Europeană și cu statele membre, precum și cu guvernul britanic în lupta împotriva pandemiei de COVID-19”.

Conform informațiilor companiei, până în prezent, România a primit 840.400 de doze și va continua să primească dozele, conform alocării Comisiei Europene, în funcție de numărul populației.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii