FacebookTwitterLinkedIn

ASF a numit KPMG Advisory ca administrator special al companiei Asigurare-Reasigurare ASTRA S.A., se arată în comunicatul instituţiei. Astfel, atribuţiile acţionarilor semnificativi, activitatea, atribuţiile şi competenţele consiliului de administraţie şi dreptul acestora la remuneraţie, precum şi dreptul acţionarilor la dividende se suspendă. 

Autoritatea de Supraveghere Financiară  (ASF) a evaluat impreună cu BNR și Ministerul Finanțelor Publice Raportul de control pentru Societatea Asigurare-Reasigurare ASTRA S.A. și Nota Direcţiei Supraveghere şi Stabilitate Financiară, iar concluzia este că  problemele financiare ale societăţii nu au antrenat risc sistemic în sectorul bancar. De asemenea, riscul de contaminare în sistemul asigurărilor este limitat.  

Autoritatea de Supraveghere Financiară notează că toate polițele de asigurare emise de către Societatea Asigurare-Reasigurare ASTRA S.A. rămân valabile de la momentul emiterii până la expirare şi că societatea va fi obligată să onoreze din propriile disponibilități financiare existente sau rezultate din administrarea specială toate solicitările care decurg din polițele de asigurare.

Astra Asigurări este controlată de The Nova Group Investments România SA – 72,68% şi Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, societăţi gestionate indirect de Dan Adamescu, al doilea cel mai bogat român, conform celei mai recente ediţii a topului Forbes 500