Cautare
, Contributor

Fuziuni și achiziții |
|

Aston Martin şi Daimler îşi extind acordul de colaborare

Aston Martin a extins un acord cu grupul Daimler pentru acces la tehnologia producătorului german de automobile, în schimbul unei participaţii de până la 20%.

Aston Martin a anunţat marţi, 27 octombrie, că a extins un acord cu Daimler pentru acces la tehnologie, inclusiv la sistemele sale pentru automobile hibride şi electrice, în schimbul unei participaţii de până la 20%, transmite Reuters.

Compania britanică va face un plasament de 250 de milioane de acţiuni noi către investitori instituţionali noi şi existenţi, la preţul de 60 de pence pentru un titlu, scrie news.ro.

Noile acţiuni vor duce la creşterea participaţiei deţinută de Mercedes-Benz la Aston Martin până la 20% până în 2023, de la nivelul actual de 2,6%. 

”Facem un nou pas major, în condiţiile în care parteneriatul nostru pe termen lung cu Mercedes-Benz se îndreaptă către un alt nivel, aceasta devenind unul dintre acţionarii noştri cei mai mari”, a declarat preşedintele Lawrence Stroll.

Compania germană va dobândi dreptul de a numi un director fără rol executiv în boardul Aston Martin, după prima majorare a participaţiei.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii