Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

Astăzi și mâine, plăți de 76 milioane de euro pentru beneficiarii POS DRU

investitii.jpg
Aproape 1.000 de cereri de rambursare depuse de beneficiarii de finanţări acordate prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) vor fi achitate până la sfârșitul zilei de vineri, 22 februarie 2013.

Plăţile vor viza cererile de rambursare care au fost deja procesate de Autoritatea de Management POS DRU.

“Astăzi şi mâine vor fi efectuate plăţi în valoare de aproximativ 335 milioane de lei (n.red- aproximativ 76 de milioane de euro) către beneficiarii de finanţări acordate prin POS DRU”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

La sfârşitul lunii ianuarie 2013 erau în derulare 2.455 de contracte de finanţare prin POS DRU. Plățile au fost suspendate de către Comisia Europeană în luna august a anului trecut, din cauza deficienţelor identificate pentru fondurile utilizate în perioada 2009 – 2011.

Programul a fost deblocat la începutul lunii februarie 2013, iar  Comisia Europeană a reluat plăţile pe acest program operațional. Prima tranșă, de peste 141 milioane de euro a fost acordată la începutul acestei săptămâni.

În acest moment se află alte trei programe europene presuspendate. Este vorba despre Programul Operaţional Regional, Programul Operaţional Sectorial Transport şi Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice. Pentru a fi deblocate Guvernul trebuie să implementeze măsurile convenite cu autoritățile europene.

Vezi aici ce înseamnă pentru beneficiari deblocarea acestor fonduri:

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii