Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Astăzi începe Bacalaureatul cu proba scrisă la limba şi literatura română

La examenul de Bacalaureat s-au înscris peste 155.000 de candidaţi, cu aproximativ 20.000 de mai mulţi decât anul trecut.
 aboneaza-te
Examen liceu bac elevi

Prima probă scrisă este la limba şi literatura română, marţi va fi cea la limba şi literatura maternă, miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului, iar cea la alegere a profilului şi a specializării este programată pentru joi, notează Radio România Actualități.

Primele rezultate vor fi anunţate pe 30 iunie, iar cele finale pe 5 iulie, dar fără divulgarea numelui candidaţilor.

Din subiectele de la examen a fost eliminată programa de pe semestrul al II-lea din clasa a XII-a, ca urmare a închiderii şcolilor din cauza pandemiei de Covid -19. Tot din această cauză, anul acesta Bacalaureatul se desfăşoară în condiţii speciale: absolvenţii şi cadrele didactice vor trebui să respecte o serie de reguli şi să treacă prin mai multe proceduri.

La intrarea în centrele de examinare, absolvenţii vor fi în atenţia cadrelor medicale, care vor face triajul epidemiologic.

Într-un loc ferit de soare şi cu un termometru care nu intră în contact cu pielea, li se va măsura temperatura, care nu trebuie să fie mai mare de 37,3 grade Celsius.

Fiecare unitate în care se susţine Bacalaureatul a fost dotată cu covoraşe dezinfectante, măşti de protecţie şi substanţe biocide, care trebuie folosite pentru igienizarea pardoselilor, clanţelor, băncilor, scaunelor şi a altor obiecte atinse în mod frecvent.

Intrările şi ieşirile, dar şi sensul de deplasare pe coridoare sunt semnalizate şi dezinfectate în mod regulat, iar candidaţii şi cadrele didactice vor avea la dispoziţie, în permanenţă, săpun, prosoape de hârtie şi dispensere cu dezinfectant pentru mâini.

Elevii nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdan sau geantă, manuale, notiţe sau telefon, iar locurile în bănci sunt stabilite astfel încât să existe o distanţă între candidaţi, pe rânduri şi între rânduri, de doi metri unul faţă de celălalt.

Candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, dar şi să folosească notiţe sau materiale care îi pot ajuta la rezolvarea cerinţelor.

Dacă sunt prinşi făcând acest lucru, ei vor fi eliminaţi din examen şi nu vor mai avea voie să participe la următoarele două sesiuni.

Absolvenţii care sunt în izolare, carantină, internaţi, confirmaţi cu noul coronavirus, care au avut în ziua examenului temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius sau care au afecţiuni care se pot agrava în contextul pandemiei, vor susţine probele în etapa specială, care va începe din 6 iulie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii