Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Aspen din Africa de Sud va fabrica vaccinul de la Johnson&Johnson

Compania farmaceutică sud-africană Aspen Pharmacare, cea mai mare din țară, a anunțat luni că a ajuns la un acord preliminar cu Johnson & Johnson pentru fabricarea comercială a vaccinului său împotriva COVID-19.  
vaccin Johnson&Johnson

Cel mai mare producător de medicamente din țară va furniza capacitatea necesară pentru fabricarea vaccinului candidat al lui J & J, care este încă în studii clinice, la unitatea sa din Port Elizabeth, relatează Reuters.

Acordul cu J&J va face ca Aspen să producă formula, umplerea și ambalarea secundară a vaccinului pentru firma americană, au spus reprezentanții companiei.

După acest anunț, acțiunile Aspen au crescut cu peste 4% la bursa din Johannesburg.

Compania a declarat că a investit peste 184 de milioane de dolari în facilitatea Port Elizabeth.

„Zona de producție în care se intenționează fabricarea vaccinului candidat are capacitatea de a produce peste 300 de milioane de doze pe an”, au adăugat reprezentanții companiei.

Africa de Sud a înregistrat peste 726.000 de infectări cu coronavirus, cel mai mare număr de pe continentul african și peste 19.400 de decese.

Acordul dintre Aspen și J&J este supus anumitor termeni comerciali, fiind necesară finalizarea activităților de transfer tehnologic.

Institutul Biovac din Africa de Sud – o societate mixtă cu capital public-privat, a declarat luna trecută că este în discuții pentru a produce unele vaccinuri de care țara are nevoie pentru a se proteja împotriva COVID-19.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii