Cautare
, Staff

Energie |
|

Asociația Recolamp a gestionat 3.650 de tone de deșeuri ale echipamentelor de iluminat în ultimii 10 ani

Asociația Recolamp, organizație non-profit înființată de General Electric Hungary Kft., Ledvance GMBH şi Philips Lighting România, a marcat 10 ani de activitate și de reciclare a deșeurilor de echipamente de iluminat.  
shutterstock_569506807

Începând cu 2007, organizația a colectat și ulterior reciclat peste 3.650 de tone de deșeuri din toată țara și a avut ca obiectiv protejarea sănătății cetățenilor și a mediului înconjurător.

“Când Recolamp şi-a început activitatea, deșeurile de lămpi și tuburi fluorescente ajungeau invariabil la gropile de gunoi din România. Producătorii au obligația legală de a se asigura că acest lucru este evitat. Alături de General Electric, Ledvance și Philips Lighting, reprezentăm alți 186 de producători români, în numele cărora ne-am angajat să îndeplinim anual ținta de colectare. Pentru 2016, ea s-a tradus în 673 tone, echivalentul a 42% din media vânzărilor din ultimii trei ani. Pentru 2017, avem de atins o valoare minimă de 45%, ceea ce înseamnă că anul acesta eforturile noastre trebuie să asigure corecta gestionare a peste 867 de tone echipamente de iluminat”, explică Directorul General Béla Kovács.

Conform celor mai recente date oficiale disponibile pe site-ul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului pentru 2014, la categoria echipamente de iluminat, România a atins o rată totală de colectare de 19%. Cu o cotă de piață de 36% din volumul total de echipamente de iluminat vândute, Asociația Recolamp a asigurat peste 40% din deșeurile reciclate la nivel național.

“Am investit aproximativ 13.500.000 de Euro în acești primi zece ani (…) Cu aceste fonduri am dezvoltat și administrăm o rețea națională de colectare, care asigură lunar, în 2017, preluarea a aproximativ 70 de tone deșeuri din întreaga țară, datorită celor 1.000 de comenzi prin care ni se solicită ridicarea lămpilor și echipamentelor de iluminat arse și depozitate selectiv de către cele 12.200 de insituții de stat și/sau private cu care avem protocoale de colaborare” a menționat Roxana Șunică, directorul de marketing al companiei.

Colaborarea cu Recolamp este gratuită, organizația asigurând preluarea deșeurilor de la o cantitate minimă de 20 de kilograme sau 100 de bucăți de becuri și/sau tuburi fluorescente și pentru minim 50 de kilograme, în cazul corpurilor de iluminat.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii