FacebookTwitterLinkedIn

Cu o investiție estimată la 8.000.000 de euro și o campanie de strângere de fonduri pornită din anul 2015, Asociația Dăruiește Viață a adunat aproape jumătate din sumă, a obținut avizele și a dat startul lucrărilor efective, în curtea Spitalului „Marie Curie” din București.

Clădirea va avea 8.000 de metri pătrați, desfășurați pe subsol, parter și trei etaje pentru Oncologie și Radioterapie, care vor fi complet utilate și mobilate, conform celor mai moderne standarde.

Vor fi 52 de paturi în Secția de Oncologie pentru internare continuă, 10 paturi pentru secția de Chirurgie Oncologică, 25 paturi în Departamentul Ambulator, 10 Camere Sterile, un compartiment pentru Radioterapie, săli pentru activități educaționale și recreere, bibliotecă și cinema, iar părinții vor avea paturi lângă paturile copiilor, pentru a putea sta cu ei în spital, în condiții cvilizate.

Pentru finalizarea celui mai ambițios proiect de responsabilitate socială al momentului, Dăruiește Viață solicită ajutorul companiilor să redirecționeze 20% din impozitul pe profit la final de an.

Companiile pot redirecționa 20% din impozitul pe profit către Asociația Dăruiește Viață, până la data de 31 decembrie 2017. Contractul de sponsorizare se poate descărca de pe www.bursadefericire.ro

Carmen Uscatu, fondatoare a asociației Dăruiește Viață: „În condițiile în care statul român nu a făcut nimic, Asociația Dăruiește Viață și-a asumat să construiască primul spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România. Nu am fi reușit fără ajutorul sponsorilor, al companiilor și al tuturor oamenilor care au donat la numărul 8844 cu mesajul SPITAL sau pe Bursa de Fericire. Acest spital nu va avea nevoie doar să fie construit, ci de un parteneriat pe termen lung cu sponsorii, cu companiile, cu oamenii care contribuie”.

VEZI AUDIENȚA TELEVIZIUNILOR DE ȘTIRI – NOIEMBRIE 2017

Oana Gheorghiu,  fondatoare a asociației Dăruiește Viață: „Am început prin a crea infrastructura. Ne dorim să creăm, de asemenea, registre pentru toți bolnavii de cancer din țară. În România, aceasta boală cruntă vine la pachet cu umilința sistemului, cu șutul pe care pacientul îl primește în momentul când se îmbolnăvește, deși plătește an de an asigurări”.

VEZI CREȘTEREA PIEȚEI DE MEDIA DIN ROMÂNIA ÎN 2017

Arhitecta proiectului, Raluca Șoaită, a prezentat conceptul noului spital: „Ne-am propus să schimbăm conceptul spitalelor prin acest proiect. Când copiii intră în spital vor intra de fapt într-un spațiu al jocului, vom avea săli tematice, o terasă în aer liber, o bibliotecă, o sală de sport, unde copiii vor putea să aibă diverse activități, să nu se plictisească. Tema conceptului este „Copacul vieții” – în interior, copiii vor avea diferite lumi. Buncărul de radioterapie va fi o lume a apelor subterane, sau vizuina unui arici. Vom lansa și o aplicație, astfel încât copiii să poată avea contact și cu lumea exterioară atunci când sunt în spital. Ce ne dorim este ca în momentul când vin la spital, și copiii și părinții să nu aibă această teamă pe care o resimt acum.”

Pe Bursa de Fericire – platforma de strângere de fonduri, sunt înregistrate toate proiectele realizate și cele în desfășurare. Anul acesta se finalizează proiectul de reconstrucție a Clinicii de Oncologie Louis Țurcanu din Timișoara, cu o investiție de peste 1.100.000 euro

Persoanele fizice pot contribui cu 2 euro pe lună trimițând un SMS cu mesajul SPITAL la 8844 și/sau pot investi online pe Bursa de Fericire.