FacebookTwitterLinkedIn

Printr-o investiție de peste 70 de mii de euro, asistentul virtual de contabilitate, denumit Tudor, este noua aplicație lansată de Connections. Dezvoltat cu ajutorul tehnologiei UiPath, Tudor îndeplinește sarcinile unui junior din contabilitate și, alături de Bogdan Florea – CEO & fondator Connections, Forbes România punctează competențele și sarcinile acestuia. „Tudor este asistentul virtual de contabilitate care procesează pontajele angajaților, generează automat declarațiile 112, introduce facturile în sistemul informatic contabil, generează statele de salarii și le trimite pe email, depune, semnează și primește recipisele pentru declarațiile fiscale, printează documentele la care s-a lucrat în fiecare luna, generează OP-urile pentru taxele și impozitele pe veniturile salariale, importa facturile emise de firma de contabilitate în contul firmelor clienților și generează rapoartele de la sfârșitul lunii”, enunță Bogdan Florea. Dat fiind faptul că asistentul virtual preia din sarcinile angajaților, 25 de companii au ales implementarea sa în sistemul intern. Connections, în schimb, țintește integrarea Tudor în birourile de contabilitate independente care deservesc minim 70-80 de clienți, cu ambiția de a atinge un număr de 200 până la jumătatea anului 2021.

Compatibil cu programele de contabilitate SAGA, CIEL, NAVISION, CHARISMA, WINMENTOR, asistentul virtual de contabilitate nu prezintă riscuri de confidențialitate. „Este compatibil perfect cu standardul GDPR și nu prezintă niciun risc de securitate sau încălcare a confidențialității datelor. Acțiunile lui sunt perfect auditabile și lucrează exclusiv în interiorul rețelei clienților, realizând activități pe care le-ar face un contabil în raport cu aplicațiile informatice de contabilitate”, explică CEO-ul Connections.

Colaborarea cu UiPath

Connections este partener Gold UiPath în România și a implementat cu succes procese de automatizare robotizată în industrii variate, de la companii din FMCG/CPG și banking până la firme de contabilitate, companii de BPO, companii de servicii medicale și retail”, spune Bogdan Florea, adăugând faptul că procesele robotizate au vizat departamente operaționale, dar și procese de back-office din industria bancară (instituire și ridicare popriri, management deconturi, gestiune plăți – procure-to-pay, etc). Potrivit CEO-ului Connections, Contabotul Tudor este „primul produs RPA dintr-o linie de business nouă care urmărește crearea unei <academii> de asistenți virtuali antrenați în contabilitate, managementul resurselor umane, suport IT și secretariat”. Acest obiectiv este dublat de extinderea companiei pe plan internațional. Deși a trecut prin mai multe etape, iar în 2016 au deschis birouri la nivel regional (în Belgrad – Serbia și Sofia – Bulgaria), Connections vizează extinderea în piețele din Polonia, Germania, UK, USA și țările nordice, „dar și în Arabia Saudită, Liban și alte țări din Orientul Mijlociu”. Până atunci, asistentul virtual de contabilitate este un punct cheie în dezvoltarea companiei. Tudor nu vine pentru a înlocui angajații, ci oferă un ajutor necesar, într-un context în care automatizarea proceselor trece de la “nice-to-have” la “must-have”.