Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Servicii financiare |
|

Asirom și Paid vând împreună polițe de asigurare a locuințelor

bani_casa_asigurare.jpg
Asirom a semnat cu Paid un protocol pentru vânzarea polițelor obligatorii de asigurare a locuințelor.

Asirom Vienna Insurance Group a semnat protocolul de colaborare cu Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale (Paid), pentru intermedierea de asigurări obligatorii de locuinţe. Astfel, Asirom va vinde, pe lângă asigurarea facultativă a locuinței și polița PAD. Aplicația informatică necesară vânzării polițelor de asigurare obligatorii a locuințelor, PAD este în faza finală a implementării. Proprietarii de locuințe vor putea achiziționa astfel polița PAD pentru sume asigurate de 20.000 / 10.000 euro, în funcție de tipul constructiv al locuinței cu acoperire la riscurile de cutremur, alunecare/prăbușire de teren, inundație şi polița complementară facultativă. Aceasta din urmă se va emite cu franșize la riscurile catastrofice la nivelul sumele asigurate obligatoriu și poate acoperi, la sume asigurate egale cu sumele asigurate pe polița PAD sau la sume care exced aceste sume și alte riscuri decât cele catastrofice, riscuri cu o mai mare incidență.

“Este probabil ca introducerea franșizei la riscurile preluate în asigurare de către Paid să conducă la o diminuare a prețurilor polițelor facultative. Sperăm însă ca într-o perioadă relativ scurtă, impactul acestei diminuări de prețuri asupra subscrierii la nivelul acestei linii de business să fie compensat prin evoluția acestui segment de piață.”, a declarat Mariana Diaconescu, președinte Asirom.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii