Cautare
, Redactor Forbes România

Leadership |
|

Ashoka și Amaphiko RedBull au publicat datele Raportului Național despre Antreprenoriatul Social în România

Ashoka, cea mai mare organizație globală de susținere a antreprenoriatului social a lansat împreună cu Amaphiko RedBull “Raportul Național despre Antreprenoriatul Social în România”.
shutterstock_258097682

Ashoka a publicat rezultatele extinse ale analizei, realizată în baza unor interviuri de profunzime, cu 40 dintre antreprenorii și inovatorii din România.

Persoanele au fost identificate în timpul dezvoltării Hărții Inovatorilor Sociali din România și a Susținătorilor lor, inițiată de aceeași organizație.

Ghidul de interviu a fost construit cu intenția de a clarifica aspecte ce țin de ecosistemului de antreprenoriat social și experiențele personale și profesionale ale celor intervievați, în perioada aprilie-iunie 2017. Cei mai mulți din cei intervievați activează în domenii precum educație, protecția mediului și sănătate.

Ce mai mare barieră enunțate în document de către antreprenorii sociali o reprezintă lipsa accesului la finanțare, regăsită în proporție de 55% din totalul celor intervievați. Finanțarea publică este drept o modalitate nestrategică și fără continuitate, iar cea cea venită din sectorul privat este privită adesea cu incertitudine, în mare parte și din cauza eventualelor schimbări de interese ale finanțatorilor.

De asemenea, pentru antreprenori, o provocare o reprezintă și lipsa unui cadru fiscal, accentuată de o lipsă a suportului din partea reprezentanților statului. Segmentul antreprenorial necesită un permanent dialog deschis cu instituțiile statului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii