Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

ASF sprijină preluarea City Insurance de către fondul de investiții germano-elvețian Berlin London Holding

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat că sprijină preluarea asiguratorului City Insurance de către un grup de investitori cu care s-a întâlnit astăzi.
asigurari

Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF, s-a întâlnit astăzi cu Dr. Max Roessler, cunoscut investitor privat elveţian, cu ocazia vizitei pe care acesta a făcut-o în România pentru a finaliza negocierile de preluare a City Insurance. Alături de Roessler, la această întâlnire au participat şi reprezentanţii Berlin London Holding (BLH), companie cu resurse şi expertiză, la nivel european, în domeniul managementului şi reorganizării societăţilor de asigurare.

Elvețianul Max Roessler este unul dintre acționarii BLH, alături de germanii Stefan Brauel și Eberhard Lau, precum și de CNB Holdings Limited, reprezentat de britanicii Lu Cooper și Dominic Brady.

ASF a subliniat că va acorda tot sprijinul pentru facilitarea tranzacţiei şi va coopera atât cu compania City Insurance, cât şi cu investitorul, pentru restabilirea, într-un termen cât mai scurt, a indicatorilor financiari de capitalizare, solvabilitate şi lichiditate ai asiguratorului.

Avem convingerea că această investiţie va completa tabloul solid al asigurătorilor din România spre beneficiul consumatorilor români”, a declarat Negriţoiu, care a salutat intrarea pe piaţa asigurărilor din România a unui nou investitor puternic şi care a subliniat evoluţiile pozitive şi sustenabile pe care acest sector le-a înregistrat în ultimii ani.

City Insurance deţine o cotă de piaţă de circa 9%, cu un portofoliu important pe poliţele auto obligatorii şi „care se poate dovedi o investiţie foarte bună pentru următorii ani”, susțin reprezentanții ASF.

Profesor Dr. Max Roessler, absolvent al Universității Harvard şi al Facultății Tehnice a Confederației Helvetice din Zurich, deţine un portofoliu substanţial de active în mai multe societăţi elveţiene. Este acţionar principal în compania de construcţii Implenia, deţine participaţii importante în compania de maşini unelte Starrang Group şi în companii de servicii financiare, inclusiv în societăţi de asigurare înregistrate în Europa. A deținut/deține diferite poziții de management în diferite companii, printre care Rossaco Consulting, Global Care, Marowag, Parmino Holding, SunVesta Holding, Dominick Company.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii