Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

ASF a revocat decizia de sancționare a Bursei de Valori București

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a revocat decizia din 14 februarie de sancționare cu avertisment a Bursei de Valori București (BVB), conform unei informări publicate pe site-ul operatorului pieței de capital.
bvb.jpg

„BVB informează că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a admis plângerea prealabilă formulată de către societate împotriva Deciziei nr. 238/15 februarie 2017 emisă de ASF în urma controlului periodic desfășurat la societate privind sancționarea BVB cu avertisment. Decizia nr. 238/15 februarie 2017 a fost revocată prin Decizia ASF nr. 934/14 iulie 2017.

În plus, plângerea prealabilă formulată de către societate împotriva Deciziei nr. 235/15 februarie 2017 emisă de ASF în urma controlului periodic desfășurat, privind instituirea în sarcina BVB a obligației implementării unui plan de măsuri de remediere a fost respinsă prin Decizia ASF nr. 932/14 iulie 2017”, se precizează în documentul BVB.

Decizia a fost luată, deoarece toate măsurile dispuse de ASF prin planul de remediere au fost implementate de către BVB până la data de 17 mai 2017.

ASF a efectuat un control periodic la BVB între 12 și 29 septembrie 2016. În urma acestuia, ASF a decis, în februarie 2017, să sancționeze cu avertisment BVB, după ce, a identificat o serie de deficiențe în ceea ce privește regulile de conduită, reglementările interne, cerințele privind funcționarea operatorului de piață și a pieței reglementate și absența unor proceduri operaționale.

În urma verificărilor asupra activității BVB din intervalul 26 martie 2013 — 12 septembrie 2016, au fost identificate o serie de deficiențe în ceea ce privește regulile de conduită, reglementările interne, cerințele privind funcționarea operatorului de piață și a pieței reglementate și a fost constatată absența unor proceduri operaționale. ASF a decis sancționarea cu avertisment a Bursei de Valori București SA, amendarea reprezentantului compartimentului de control intern, atenționarea unor reprezentanți ai societății, precum și instituirea în sarcina BVB a obligației implementării unui plan de măsuri de remediere a neregulilor constatate, inclusiv a unui audit IT”, au menționat reprezentanții BVB, în februarie.

BVB a fost obligată să implementeze un plan de măsuri de remediere a neregulilor constatate, inclusiv a unui audit IT. Operatorul bursei de la decis să nu conteste rezultatele controlului, deși avea un terme de 30 de zile, de la data comunicării acestor rezultate, pentru a le contesta.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii