Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

ASF i-a dat avizul lui Adrian Tănase pentru a fi directorul BVB

Adrian Tănase, CIO al NN Pensii, a primit avizul pentru funcția de Director general al Bursei de Valori București din partea Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară, potrivit unui anunț al instituției.
bvb.jpg

„Începând cu această dată, încetează mandatul de Director General interimar al domnului Marius-Alin Barbu, acesta revenind la funcția sa de Director General Adjunct”, au anunțat reprezentanții BVB.

Tănase îl înlocuiește pe polonezul Ludwik Sobolewski, cel care a notificat BVB, în data de 27 octombrie, cu privire la demisia sa. Consiliul BVB a luat la cunoștință de demisia lui Sobolewski în data de 1 noiembrie, când l-a desemnat în funcția de director general interimar pe Marius-Alin Barbu.

Absolvent al Facultății de Cibernetică din cadrul ASE, în 1998, Adrian Tănase și-a început cariera, în același an, ca analist financiar la SVM Interbrok. În timp ce și-a consolidat experiența prin certificarea CFA Institute, el a fost, timp de aproape doi ani, manager al fondului KD Maximus, iar cariera în ING Pensii (devenit NN Pensii România, din martie 2013) a început-o în 2006.

Investors Club: Adrian Tănase, directorul de investiții al NN Pensii, este noul director general al Bursei de Valori București

Până în decembrie 2017, Tănase a fost directorul de investiții al NN Pensii, cel mai mare jucător de pe piața pensiilor private, cu active de 14 miliarde de lei.

Inițial, Investors Club a anunţat numirea lui Adrian Tănase în funcţia de director general al BVB, într-un comunicat, la sfârşitul lunii noiembrie.

Adrian Tănase a fost numit oficial în funcția de director general al BVB

Consiliul de Administrație al BVB l-a numit, în ședința din dată de 4 decembrie 2017, pe Adrian Tănase în funcția de director general al companiei, cu un mandat de patru ani.

 

Te-ar mai putea interesa:

Verde de București

Pentru investitori

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii