FacebookTwitterLinkedIn

„Începând cu această dată, încetează mandatul de Director General interimar al domnului Marius-Alin Barbu, acesta revenind la funcția sa de Director General Adjunct”, au anunțat reprezentanții BVB.

Tănase îl înlocuiește pe polonezul Ludwik Sobolewski, cel care a notificat BVB, în data de 27 octombrie, cu privire la demisia sa. Consiliul BVB a luat la cunoștință de demisia lui Sobolewski în data de 1 noiembrie, când l-a desemnat în funcția de director general interimar pe Marius-Alin Barbu.

Absolvent al Facultății de Cibernetică din cadrul ASE, în 1998, Adrian Tănase și-a început cariera, în același an, ca analist financiar la SVM Interbrok. În timp ce și-a consolidat experiența prin certificarea CFA Institute, el a fost, timp de aproape doi ani, manager al fondului KD Maximus, iar cariera în ING Pensii (devenit NN Pensii România, din martie 2013) a început-o în 2006.

Investors Club: Adrian Tănase, directorul de investiții al NN Pensii, este noul director general al Bursei de Valori București

Până în decembrie 2017, Tănase a fost directorul de investiții al NN Pensii, cel mai mare jucător de pe piața pensiilor private, cu active de 14 miliarde de lei.

Inițial, Investors Club a anunţat numirea lui Adrian Tănase în funcţia de director general al BVB, într-un comunicat, la sfârşitul lunii noiembrie.

Adrian Tănase a fost numit oficial în funcția de director general al BVB

Consiliul de Administrație al BVB l-a numit, în ședința din dată de 4 decembrie 2017, pe Adrian Tănase în funcția de director general al companiei, cu un mandat de patru ani.

 

Te-ar mai putea interesa:

Verde de București

Pentru investitori