Cautare
, Staff

Industrie |
|

ASF a aprobat prospectul de ofertă al Vimetco și Conef de vânzare a acțiunilor deținute la Alro. Prețul maxim dorit: peste 500 de milioane de euro

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în ședința din 26 iunie, prospectul de ofertă publică de vânzare secundară de acțiuni deținute de Vimetco și Conef la Alro.
ALRO_SLAtina HQ

Cele două companii vizează să vândă 383.791.140 de acțiuni ale Alro (53,76% din total) la un preț nominal de 0,5 lei pe acțiune, conform prospectului.

Prețul maxim acceptat va fi de 6,18 lei/acțiune pentru retail, iar pentru cei investiționali orice preț până la prețul maxim, pasul de preț aferent acestor din urmă subscrieri fiind 0,05 lei.

Astfel, prețul maxim dorit este de aproximativ 2,37 de miliarde de lei (508 milioane de euro).

Astăzi, acțiunile Alro se tranzacționau pe BVB cu 4 lei pe acțiuni, rezultând o capitalizare de 2,57 de miliarde de lei.

Vânzarea va fi derulată în perioada 2 iulie – 16 iulie.

Intermediarii ofertei sunt Deutsche Bank și UBS Investment Bank (Coordonatori Globali) și Banca Comercială Română, BRD – Groupe Societe Generale, BT Capital Partners, Raiffeisen Centrobank și Banca IMI (manageri asociați).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii