FacebookTwitterLinkedIn

,,Prin achiziția acestui pachet din acțiunile companiei de cursuri de limbi străine EuCom, Ascendis continuă seria investițiilor strategice realizate, ce au ca scop diversificarea serviciilor oferite clienților din România și Republica Moldova”, anunță compania.

Noul acționariat va păstra brandul EuCom și își propune dezvoltarea și instalarea pe poziția de lider în România, în cel mult doi ani. Tranzacția va fi urmată, în 2013, de extinderea în Republica Moldova.

Pe piața autohtonă, cele două companii își propun să câștige aderență din partea companiilor de stat, în prezent în număr foarte mic în portofoliile celor două companii.

„Lucrăm cu majoritatea companiilor din România, din toate domeniile de activitate. Ne propunem să creştem numărul de proiecte implementate în sectorul public, deoarece considerăm că aici există cea mai mare nevoie de training. Aceasta este una dintre direcțiile-cheie de dezvoltare pentru viitorii ani”, declară Marius Opriș, partener Ascendis.

Fondată în anul 2004 de către Delia Dragomir și Silviu Dragomir, compania EuCom a ajuns, în momentul de față, la o rețea de 200 de traineri filologi care livrează cursuri pentru 31 de limbi străine, oriunde în România. Numai în anul 2012, trainerii EuCom au susținut, cumulat, peste 100.000 de ore de instruire, pentru mai mult de 5.000 de participanți.

Compania EuCom deține un portofoliu de 50 de clienți, cei mai mulți provenind din sectoarele energetic, financiar-bancar, servicii de sănătate, telecom, automotive, IT, producție și retail. În 2012, firma de cursuri de limbi străine a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 500.000 de euro, iar pentru anul în curs estimează venituri de 750.000 de euro.