FacebookTwitterLinkedIn

Ascensiunea s-a datorat creșterii cererii de programe de training și teambuilding.

„Creșterea este peste așteptări. Suntem bucuroși că am depășit cel mai optimist scenariu pentru 2017. Ne-am bugetat o creștere de maximum 10%, pentru că veneam după un 2016 foarte bun. Motivul principal care stă la baza acestei reușite este diversificarea portofoliului de produse și servicii: am investit în programe de training noi, am intrat pe piața conferințelor corporate, am mărit echipa de consultanți”, a declarat Andrei Goșu, directorul general al Ascendis.

În 2017, vânzările de programe de training și teambuilding pentru angajații din corporații au crescut cu 16% față de anul 2016, aceste divizii generând circa 70% din businessul total al grupului Ascendis, cu 5,16 milioane de euro.

De asemenea, în aceeași perioadă, vânzările de cursuri de limbi străine au crescut cu 13%, ajungând la 1,1 milioane de euro, iar cele de programe de well-being cu 7%.

Față de 2016, s-au adăugat începând din luna octombrie și serviciile de digital marketing ale Ideologiq, care a realizat în 2017 o cifră de afaceri de 0,7 milioane de euro.

Companiile care au apelat la serviciile consultanților Ascendis au investit în programe care să abordeze subiecte precum: managementul performanței, comunicare și feedback, îmbunătățirea muncii în echipă, negociere, managementul conflictelor sau creativitate și inovație.

„În 2017 am lucrat cu peste 500 de clienți, iar training am făcut cu peste 16.600 de persoane. La aceștia se adaugă 19.800 participanți la cele 355 de evenimente corporate organizate de consultanții Ascendis”, a spus Andrei Goșu.

În prezent, echipa Ascendis este formată din 100 de persoane, dintre care 70 sunt consultanți, iar restul fac parte din echipa de suport sau au competențe specifice pentru teambuilding și conferințe.

„Pentru 2018 ne propunem o creștere de 10%. În plus față de anul trecut, vom investi mult în microlearning și coaching. Și vom intra în spațiul ex-iugoslav. Ascendis Adria se va lansa în iunie cu o echipă de cinci consultanți și va acoperi Serbia, Croația si Slovenia”, a spus Andrei Goșu.

Înființată în urmă cu 20 de ani, Ascendis are în prezent linii de business în arii precum training, microlearning, coaching, consultanță, teambuilding, e-learning, certificări HR și LSS, limbi străine, well-being și studii de piață. Grupul este deținut de Florin Rădulescu, Marius Opriș, Sorin Păun și Andrei Goșu – care dețin, fiecare, câte 25% din acțiuni. Ascendis are în prezent o echipă de 70 de consultanți şi un portofoliu de peste 500 de clienți constanți.