Cautare
, Forbes Staff

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important tech and business news. Graduated from University of Bucharest with an MA in Political Journalism. Worked as a journal...

Artă & Cultură |
|

Arturo Di Modica, artistul care a creat „Charging Bull” din New York⁣, a murit la 80 de ani

Artistul care a creat „Charging Bull”, statuia din bronz din New York ce a devenit un simbol al Wall Street, a murit la vârsta de 80 de ani.
New,York,Ny,Usa,October,23,2019,Wall,Street,Bull

Arturo Di Modica s-a născut pe data de 26 ianuarie 1941 în Vittoria, Italia. Artistul a părăsit insula Sicilia la vârsta de 19 ani pentru a studia la Academia Del Nudo Libero din Florenţa, conform Artnet.com.

Sculptorul a trăit mai bine de 40 de ani în New York, unde s-a stabilit în 1973 şi a deschis un studio de artă în cartierul SoHo. În noaptea de 16 decembrie 1989, Di Modica a instalat, fără autorizaţie oficială, în districtul financiar din New York, celebra sculptură din bronz.

„Charging Bull”⁣ a fost aşezată de Di Modica şi de colaboratorii săi în apropiere de sediul Bursei de Valori din New York, la intersecţia străzilor Broad şi Wall, la două luni după mini-crash-ul pieţei de capital din 13 octombrie 1989. Pentru a realiza opera din bronz, artistul ar fi cheltuit 350.000 de dolari din banii săi.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii