Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Imobiliare |
|

Artmark Historical Estate vrea să facă cel puţin 10 tranzacţii şi 500.000 de euro cifră de afaceri în 2015

In total, preţurile de pornire ale celor 14 proprietăţi din portofoliul actual al Artmark  ajung la 6-7 milioane de euro.
Cula Greceanu

La finalul lunii trecute, Artmark lansa divizia Historical Estate, specializată în vânzarea monumentelor istorice și de artă. Acum aceasta are deja mai multe oferte pentru castelul Teleki, cula Greceanu, castelul nobiliar Pogany  și vila lui Ceauşescu de la Predeal. Ofertele vin atât de la români din ţară şi străinătate, cât şi de la un fond de investiţii specializat în achiziţii de imobile de patrimoniu, a precizat Constantin Prisecaru, CEO Artmark Historical Estate.

Divizia Historical Estate a Artmark şi-a propus să aibă până la finalul anului cel puţin 100 de proprietăţi în vânzare, inclusiv din Bucureşti, iar în aceeaşi perioadă Prisecariu estimează că se vor face cel puţin 10 tranzacţii, adică o cifră de afaceri de jumătate de milion de euro.

El estimează valoarea totală a portofoliului (care cuprinde 14 proprietăţi în acest moment) la 6-7 milioane de euro, acesta reprezentând totalul preţurilor de pornire. Printre cele mai ieftine proprietăţi puse în vânzare in  prezent se numără conacul Ciuceanu, care are un preţ de pornire de 36.000 de euro, şi conacul lui Ion Mihalache, de lângă Topoloveni (Argeş), la 40.000 de euro. « Uneori preţurile sunt semnificativ sub evaluările din piaţa de real estate, tocmai acesta fiind principiul de licitaţie, în care aştepţi să crească preţul ; asta mă aştept să se întâmple şi se întâmplă deja pentru unele proprietăţi », spune Prisecaru.

La polul opus, una dintre cele mai scumpe proprietăţi este un conac neoromânesc de la Baloteşti, situat pe un teren de 16.000 mp, care are un preţ de pornire de 700.000 de euro. De asemenea, Casa Zottu din Constanţa, situată în faţa Cazinoului, cu vedere spre mare, se vinde cu un preţ de pornire de 800.000 de euro.

Modul de vânzare în cadrul Artmark Historical Estate se situează între cel al unei licitaţii obişnuite şi o vânzare imobiliară. Divizia ia proprietăţile în contracte  de exclusivitate şi oferă acces la clienţi premium şi fonduri de investiţii sau  investitori privaţi din România şi din afară. Apoi primeşte oferte timp de o lună sau trei, ţinând cont de dreptul de preempţiune al statului, care se poate exercita in termen de 30 de zile.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii