Cautare
, Contributor

ForbesLife |
|

Artistul din spatele vedetelor

Provine din Kyoto, Japonia, însă locuiește în Los Angeles. În atelierul său, personalități celebre renasc prin intermediul talentului său, însă Kasuhiro Tsuji este direct responsabil și de transformarea celebrităților de la Hollywood.
planet-of-the-apes.nocrop.w1024.h2147483647

Numele său amintește de transformările vedetelor: Nicole Kidman, Gary Oldman, Joseph Gordon, Angelina Jolie, Jim Carrie sau Eddie Murphie.

Cu instrumente precum pensula, fardurile și rigurozitatea, artistul reușește să pună pe chipurile tinere ale actorilor riduri și expresii de senectute, anul acesta câștigând premiul Oscar, categoria machiaj și costume, pentru transformarea lui Gary Oldman în Winston Churchill.

Nicole Kidman în „Hemingway & Gellhorn”

 

După ce timp de 25 de ani a lucrat exclusiv pentru Hollywood, ca makeup artist, în 2012 a decis să se dedice sculpturii. Din silicon, rășină și alte materiale, Kasuhiro Tsuji construiește portrete tridimensionale, la scară de două ori mai mare decât realitatea.

Industria filmului nu înseamnă doar covor roșu și premii nenumărate. Dincolo de muncă, există un nivel de stres pe care unii nu îl tolerează și un volum de muncă imens – în cazul artiștilor de makeup, aceștia trebuie să fie primii pe platourile de filmare și ultimii care pleacă.

În ceea ce îl privește pe Kasuhiro, artistul a încercat timp de 10 ani să își schimbe domeniul de activitate.

„Eu sunt introvertit, nu-mi place să fiu înconjurat de mulți oameni și să lucrez în astfel de condiții. Îngrijorarea pentru ce s-ar putea întâmpla în următorul moment – poate un actor se șterge pe față sau își schimbă părerea, nu-i mai place machiajul – mereu trebuie să fii pregătit pentru orice.”

Cu atât mai mult dacă actorii pe care îi transformi se comportă precum Jim Carrey, pe platourile de filmare ale peliculei „Cum a furat Grinch Crăciunul”. Costumul pe care l-a purtat și machiajul îl transformau într-un Grinch în viața reală.

Cu toate că Hollywood-ul îl aprecia și îl căuta pentru multe proiecte, în 2012 a lăsat lumea personajelor pentru a se dedica exclusiv atelierului său. Frida Kahlo, Abraham Lincoln, Salvador Dalí sunt doar câteva dintre personalitățile pe care le-a sculptat.

Sculptură – Frida Kahlo

 

Sculptură – Abraham Lincoln

 

Cu toate acestea, promisiunea de a nu se mai întoarce pe platourile de filmare i-a fost întreruptă de Gary Oldman. Winston Churchill, în The Darkest Hour, putea fi interpretat doar dacă Kasuhiro Tsuji îl transforma în celebrul politician. Astfel, în 2016, artistul a primit un email de la Gary Oldman și o propunere, pe care dacă ar fi refuzat-o, actorul nu ar mai fi jucat în film, nici nu ar mai fi câștigat Oscarul.

„Unul dintre motivele pentru care l-am vrut pe Kazu a fost că el era singurul de pe planetă care ar fi putut reuși transformarea”, a declarat actorul.

 

Gary Oldman în rolul lui Winston Churchill

 

CITEȘTE ȘI Top 10 bijuterii și ceasuri purtate la Oscar

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii