Cautare
, Forbes Staff

Tech |
|

Zombii Netflix

Odată cu ,,Kiss of Death”, modelul Direct-To-Video a fost reînviat de Adam Sandler și de alți actori și comedianți, pentru fanii înrăiți ai streamingului.
NETFLIX

Într-o scenă din ,,Click”(2006), Adam Sandler găsește o telecomandă magică care îi oferă posibilitatea de a controla timpul. După mai bine de zece ani, controlul acesteia îi conferă un venit șocant de bun pentru o persoană ai cărei ani de glorie sunt atât de departe. În ultimele 12 luni, Sandler a câștigat 50,5 milioane de dolari (nr. 35), mulțumită, în mare parte, unei înțelegeri cu Netflix care știe că publicul său principal este mai mult pentru acest gen de filme decât pentru altele, iar aceștia continuă să se uite la Sandler ori de câte ori doresc. Este o versiune actualizată a vechiului model, cu excepția faptului că este destinat divertismentului cu audiență loială.

Contractele de la Sirius XM, de 500 de milioane de dolari ale lui Howard Stern, au prezis această eră cu un deceniu în urmă. Dar acum banii sunt mai mulți – Netflix îi oferă lui Sandler un buget de aproximativ 60 de milioane de dolari pe film – la fel ca și audiența. Netflix, care a generat anul trecut venituri de 8,8 miliarde de dolari (dar care păstrează secret numărul spectatorilor), a declarat în aprilie, că membrii săi au petrecut mai mult de 500 de milioane de ore vizionând filmele lui Sandler, din decembrie 2015, în medie o oră de Sandler per abonat. Jerry Seinfeld a câștigat mai mult decât orice alt comediant din lista noastră (nr. 18, 69 de milioane de dolari), în mare parte datorită a doi distribuitori: Hulu, care deține drepturile de streaming la sitcom-ul său omonim și plătește taxe de sindicalizare, și Netflix, care ar plăti 20 de milioane de dolari pentru fiecare dintre cele două stand-upuri, plus drepturile de autor la serialul său, Comedians in Cars Getting Coffee. 

Este specială versiunea secolului 21 a HBO-ului, dar Netflix plătește mult mai mult decât a făcut-o vreodată prestigiosul canal. Dave Chappelle (nr. 43, 47 de milioane de dolari) revine în top după o pauză de 11 ani, câștigând 20 de milioane pe oră pentru cele trei ediții. Chris Rock (nr. 30, 57 de milioane de dolari) câștigă 20 de milioane de dolari pentru fiecare dintre cele două ediții de stand-up – de patru ori mai mult decât a primit în 2008 pentru albumul său la HBO, Kill the Messenger. 

Paul Verna, analist video la eMarketer, spune despre edițiile de comedie: „Dacă ar fi conduși de abonații prin cablu, aceștia ar fi aceiași pentru lumea streamingului.“ De asemenea, streamingul umple vidul rămas de la prăbușirea pieței de DVD-uri și de divertisment de acasă, ceea ce a dus la venituri aproape duble din emisiunile de tip teatru. Dar, pe măsură ce s-a prăbușit, zdrobind veniturile, precum Paramount ( ca să nu mai vorbim de Blockbusterul acum defunct) și actori precum Sandler, a apărut o rază de speranță pentru el și alții care au o masă de fani.  Casa de bilete a continuat să dezamăgească: That’s My Boy (2012) a reușit să obțină 36,9 de milioane de dolari în Statele Unite, după ce a avut un buget de 70 de milioane de dolari, în timp ce Blended (2014) a adus numai 46,3 de milioane de dolari și a costat 40 de milioane. Dar Sandler a atras o audiență aproape comparabilă la domiciliu: Blended a însumat vânzări de 18,5 de milioane de dolari pe DVD și Blu-Ray, mai mult decât dublu față de vânzările de discuri ale lui Sandler- Horrible Bosses 2, care a avut o performanță similară în cinema.

„Dacă vânzările și închirierile de DVD-uri sunt acolo, înseamnă că există o «națiune Sandler, chiar dacă este o plăcere nevinovată a lor“, a spus Paul Dergarabedian, analist senior la ComScore.

Alăturați-vă Netflix. În 2014, Sandler a semnat un pachet estimat la 250 de milioane de dolari pentru a face patru filme exclusiv pentru Netflix- cu cât mai caraghios, cu atât mai bine. „Să înceapă streamingul“ a spus Sandler, care rar vorbește cu reporterii și care a refuzat să comenteze această poveste, într-un comunicat de presă la vremea respectivă.

A urmat primul review „agnostic“ al audienței sale. La prima sa lansare, The Ridiculous Six (2015), pe care criticii au numit-o film care nu trebuie văzut și care a obținut un scor de 0% la Rotten Tomatoes, a fost cel mai vizionat film de pe Netflix în prima sa lună, a declarat compania. În aceste zile, chiar și simpaticii critici precum Brad Pitt obțin bani din streaminguri. Actorul a declarat că ar fi plătit cu 20 de milioane de dolari pentru a juca în recenta producție marca Netflix, War Machine. Alte proiecții de la Hollywood continuă să aducă beneficii, iar surse spun că buzunarul lui Will Smith va cântări cu 30 de milioane de dolari mai mult.

Numerarul ar trebui să vină și pentru comedianții din top. În urma câștigurilor masive a lui Rock, Louis C.K (nr. 34, 52 milioane de dolari) și Amy Schumer (nr. 69, 37.5 milioane de dolari) au alocat milioane pentru înregistrările performanței lor.

Între timp, Netflix îi dublează lui Sandler activitatea cu alte patru filme bugetate similar. Este o fracție din cele șase miliarde de dolari pe care platforma intenționează să le vândă în acest an, din care majoritatea vor fi investiți pentru acordarea de licențe altor persoane ce vor aduce conținut. Deși analiștii pun la îndoială timpul cât timp Netflix va mai putea susține astfel de cheltuieli, stocul companiei a crescut cu 65% în ultimele 12 luni, iar plafonul de piață este de 71,1 miliarde de dolari, de 13 ori mai mare decât cel al Blockbuster-ului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii