FacebookTwitterLinkedIn

IMPLICAREA ANGAJATORULUI. Există aici mai multe aspecte pe care aș vrea să le abordez într-o manieră personală. Cred că acest echilibru este cel mai greu de atins, dar merită depuse toate eforturile pentru a-l obține. Trăim în vremuri agitate și suntem aceiași oameni și la birou și în afara biroului. De aceea convingerea mea este că trebuie să avem grijă în egală măsură atât de viața personală, cât și de viața profesională. Sunt convins că succesul dintr-un domeniu al vieții nu va justifica niciodată eșecul dintr-un alt domeniu al vieții și de aceea echibrul rămâne un scop esențial. La nivelul companiei noastre există un program dedicat de work-well care funcționează de mai bine de 3 ani. Prin această inițiativă, dezvoltăm și promovăm programe de time management, diferite ateliere cu invitați externi, workshopuri vizând viața sănătoasă, sesiuni de coaching pe diferite teme, toate având drept scop principal reducerea stresului la birou.

ECHILIBRU. Echilibrul la nivel emoțional probabil constă în a face cu plăcere ceea ce faci, a intra în proiecte care îți aduc valoare, îți testează limitele și te motivează nu doar la nivel profesional, dar și ca om; nu în ultimul rând este important să ai colegi cu care îți este drag să lucrezi și să îți petreci timpul. Până la urmă, cu aceștia petreci chiar mai mult timp decât petreci cu propria familie.

Ceea ce pot face eu în calitate de CEO este să asigur un mediu de lucru sănătos, o comunicare constructivă, bazată pe respect, să ofer oamenilor posibilitatea de a lucra de acasă, de a avea un program flexibil, astfel încât să își aleagă, în funcție de nevoile personale și profesionale, intervalul celor 8 ore de lucru. Sunt un neobosit promotor al feedback-ului, cred în sintagma „feedback is the breakfast of champions”. La rândul meu, cer și ofer constant feedback de fiecare dacă când am ocazia.

Și nu ascund faptul că presiune și stres există la toate nivelurile ierarhice. Unul dintre cele mai bune sfaturi pe care l-am primit când am preluat acest rol a fost să-mi planific timp să gândesc. Fără această planificare, avalanșa de mesaje pe toate canalele de comunicare, întâlniri, telefoane, fluxul de date și documente ce trebuie citite, nu aș avea timp să să văd tabloul general, iar apoi să discern între ce este important și ce nu. Mi-am fixat în calendar de două ori pe săptămână câte o oră cu mine însumi. Iar în această oră nu citesc e-mailuri, nu analizez documente, ci dau un pas în spate și reflectez, mă uit la activitățile care au umplut calendarul în ultima perioadă și decid dacă trebuie să schimb ceva. De asemenea, sunt unele teme grele care necesită mai mult timp de gândire, sunt uneori dileme morale pentru care nu poți formula un răspuns dacă nu te detașezi de ritmul alert al activității zilnice.

CĂRȚI PE LISTA SCURTĂ. 

„Be your best at marathon running” – Tim Rogers

„Sapiens – o scurtă istorie a omenirii” – Yuval Noah Harari

„Statistics without tears” – Derek Rowntree

„Povești corecte politic de adormit copii” – James Finn Garner

„The innovation expedition” – Gijs Van Wulfen

CĂRȚI ESENȚIALE. 

„The Goal: A Process of Ongoing Improvement – Eliyahu M. Goldratt” – Jeff Cox

„Entrepreneurial Finance” – Steven Rogers

„Le petit Prince” – Antoine de Saint-Exupéry

„Punctul Critic” – Malcolm Gladwell