IMPLICAREA ANGAJATORULUI. Da, chiar dacă viața profesională preia destul de mult din timpul nostru, cred că trebuie să căutăm calea spre echilibru între cele două – profesională și privată. Pentru mulți dintre noi cele două sunt însă aproape inseparabile. Tehnologia ne face accesibili la orice oră. Devine un automatism să îți verifici e-mailul de serviciu după orele de program, să vezi ce mai este pe cel personal sau să citești ce a mai intrat pe grupul de WhatsApp creat împreună cu colegii. De aceea mulți dintre noi simțim că suntem deseori într-un punct în care nu știm unde începe și unde se termină viață profesională.
Este prin urmare o alegere personală, ține de fiecare în parte să găsească forma de echilibru potrivită, dar în această uniune angajat – angajator, rolul pe care îl joacă angajatorul este extrem de important. În cazul nostru, programele pe care le desfășurăm în momentul acesta în companie au rolul de a susține angajații să găsească o cale de mijloc între planul personal și cel profesional.
ECHILIBRU. Personal, deși este dificil de realizat un echilibru atunci când lucrezi într-un mediu extrem de activ și solicitant, caut totuși să obțin acel optim între cele două. Sunt mulți care reușesc să se detașeze, dar la fel de mulți duc cu ei și acasă situațiile din zona profesională. Este foarte important să păstrezi viața de birou separată de cea personală. Și același lucru îi îndemn și pe colegii mei, susțin intern proiectele care au ca scop final crearea unui mediu echilibrat, care deschid calea spre un echilibru între prezența profesională și personală.
Mediul economic actual pune presiune pe angajat, dar și pe angajator, iar în creionarea programelor interne de work-life balance, am pornit de la premisa că orice persoană are dreptul de a avea o viață împlinită atât profesional, cât și personal.
CĂRȚI PE LISTA SCURTĂ. Tom Peters:„Cercul Inovației”; Francesca Gino: „The Rebel Talent”.
CĂRȚI ESENȚIALE.
Andrej Vizjak: „Competing Against Scale”
Chan Kim & Renee Mauborgne: „Blue Ocean Strategy”
William P Barnett: „The Red Queen Among Organizations”
David M. Smick: „The World Is Curved: Hidden Dangers to the Global Economy”
Nouriel Roubini, Stephen Mihm: „Crisis Economics:
A Crash Course in the Future of Finance”.