FacebookTwitterLinkedIn

IMPLICAREA ANGAJATORULUI. Cred că în climatul economic actual, când presiunea și stresul sunt resimțite tot mai intens, angajatorul are responsabilitatea de a asigura sănătatea angajaților sub toate aspectele. Astfel, într-o lume tot mai conectată, unde trebuie să facem lucrurile tot mai repede sau mai bine, viața echilibrată a angajaților nu ar trebui să fie numai un subiect la modă, ci o prioritate. Acest echilibru ține de respectarea și recunoașterea dreptului unui angajat de a avea o viață împlinită, chiar și atunci când stabilirea compatibilității dintre programul clasic și celelalte roluri sau activități devine o provocare.

Tocmai de aceea, în KPMG am implementat câteva programe pentru a încuraja flexibilitatea: vinerea scurtă, lucratul de acasă, oferirea unor bonusuri pentru vacanță. Chiar recent am sărbătorit solstițiul de vară, făcând din cea mai lungă zi din an, cea mai scurtă zi de muncă. În plus, oferim părinților posibilitatea să își stabilească singuri programul, astfel încât să petreacă mai mult timp cu copii, iar studenții sunt încurajați să meargă la cursuri și să beneficieze de concediul de studii în perioada examenelor.

O altă modalitate de reducere a stresului este mișcarea. În KPMG, oferim atât reduceri pentru săli de fitness, cât și un program de sport la birou pentru angajați. De asemenea, încurajăm pasiunile angajaților prin intermediul atelierelor creative, ieșiri în afara biroului cu toată echipa, organizarea unor evenimente la teatru sau la film.

Încurajarea echilibrului între viața personală și profesională necesită puțină creativitate și disciplină, dar rezultatele merită acest efort.

ECHILIBRU. Având și rolul de mamă, am învățat ce înseamnă să fii și să vrei să fii cu adevărat eficient, să fii împlinit atât la birou, cât și acasă. Pentru mine, gestionarea timpului ține de organizare, dar și de înțelegerea familiei. Încerc să stabilesc limite între job și celelalte aspecte ale vieții și să prioritizez activitățile în timpul săptămânii, încerc să îmi organizez timpul astfel încât să mă joc și să-mi petrec timpul cu copiii, să fiu activă la birou și să mă bucur de pasiunile mele.

CĂRȚI PE LISTA SCURTĂ. „Theory U: Leading from the Future as It Emerges” – C. Otto Scharmer

„Our Final Invention: Artificial Intelligence and the End of the Human Era” – James Barrat

„On the Manner of Negotiating with Princes” – François de Callières

„Călătoria în timp. O istorie” – James Gleick

„Eseu despre luciditate” – Jose Saramago

CĂRȚI ESENȚIALE. „Iliada” – Homer

„The lean Startup” – Eric Ries

„Investitorul intelligent” – Graham Benjamin

„Dilema Inovatorului” – Clayton M. Christensen

„Singularitatea este aproape” – Ray Kurzweil.