Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Work Life Balance – Daniel Stăncescu (AdePlast): „Depersonalizarea relațiilor dintre angajat și angajator poate conduce la situații nefavorabile în timp pentru ambele părți”

Forbes România i-a invitat pe antreprenorii și managerii din România să răspundă unor întrebări despre echilibrul dintre viața personală și cea profesională.
Daniel Stancescu CEO Adeplast_

IMPLICAREA ANGAJATORULUI. Este un aspect din zona resurselor umane pe care companiile încep să și-l interiorizeze din ce în ce mai de mult. Și asta pentru depersonalizarea relațiilor dintre angajat și angajator poate conduce la situații nefavorabile în timp pentru ambele părți. Companiile dezvoltă programe interne prin care să se apropie mai mult de angajați și din punct de vedere personal. Dar pe lângă aceste aspecte, mai mult sau mai puțin formale, există abordări la nivel de management care pot rezolva și astfel de situații. Însă asta depinde foarte mult de oameni și mai puțin proceduri sau porcesele formale din cadrul companiei.

ECHILIBRU. Printr-un mod de a fi și a aborda problemele foarte rațional, chiar dacă funcționăm într-o industrie și într-un mediu concurențial care te predispun la abordări de impuls. De cele mai multe ori dacă nu gestionezi situațiile cu maximum de control, acestea îți pot afecta atât activitatea în cadrul companiei, dar și viața personală. În ceea ce privește răspunsul la întrebare, nu cred că există o soluție universal valabilă. Fiecare persoană poate găsi resurse pentru a atinge acest echilibru, dar aici sunt mai mulți factori care pot concura, de firea fiecăruia,  educație, până la companie, mediul de lucru, colegi etc.

CĂRȚI PE LISTA SCURTĂ. Încotro se îndreaptă lumea. Economia politică a viitorului -GRZEGORZ W. KOLODKO

Lead and Disrupt: How to Solve the Innovator’s Dilemma, Hardcover – Charles A. O’Reilly

Aventuri din lumea afacerilor – John Brooks,

Euro. Cum amenință moneda comună viitorul Europei – DE JOSEPH E. STIGLITZ

CĂRȚI ESENȚIALE. Pentru oricine este implicat în lumea de business aș recomanda câteva lecturi, pe care le consider de mare ajutor: MBA în 10 zile- S.Silbigher, Managementul viitorului – P.Drucker, Minighid de evaluare a companiilor listate -Aswath Damodaran, Finanțe transnaționale – Costea Munteanu, Alexandra Horobet,  Bulgarele de zapada – A.Schroeder

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii