Cautare
, Forbes Staff

Lideri |
|

Work Life Balance – Daniel Boaje (Director General Premier Restaurants România): „Trăim niște vremuri schimbătoare și agitate și nu mai e un secret pentru nimeni că majoritatea oamenilor își văd locul de muncă drept a doua casă”

„Forbes România” i-a invitat pe antreprenorii și managerii din România să răspundă unor întrebări despre echilibrul dintre viața personală și cea profesională.
050 special Daniel Boaje

IMPLICAREA ANGAJATORULUI. Cred că e esențial ca angajatorul să aibă în vedere acest echilibru atunci când pregătește pachetul salarial și pe cel al beneficiilor angajaților. Trăim niște vremuri schimbătoare și agitate și nu mai e un secret pentru nimeni că majoritatea oamenilor își văd locul de muncă drept a doua casă. Uneori stăm la job mai mult decât stăm acasă, iar în astfel de momente avem nevoie de acest echilibru între „noi, cei de la birou” și „noi, cei care ajung acasă la finalul programului”.

Pachetul de beneficii are un rol important în discuția despre echilibru – pentru că orice fel de beneficii, de la flexibilitatea programului, la programe interne pentru angajați (Family Night, burse acordate pentru performanță – cum avem noi, de exemplu, Bursele McDonald’s) și până la mediul și echipa în care angajații își desfășoară activitatea pot fi adevărate surse de motivare pentru angajați. Iar asta pentru că știu că activitatea lor le permite să aibă timp pentru familie și prieteni, le oferă recompense și beneficii motivaționale, adică lucruri care îi încurajează să performeze și să fie mulțumiți de rezultatele lor. Iar acest lucru cred că e esențial – un om care e mulțumit de locul de muncă este mulțumit de el și când ajunge acasă.

 

ECHILIBRU. Sunt unul dintre cei mai cu experiență angajați McDonald’s din România și, de-a lungul timpului, am cunoscut și lucrat cu o mulțime de oameni cu nevoi și așteptări diferite. Este normal, fiecare suntem construiți în feluri diferite, însă, ceea ce am observat la toți angajații este chiar această nevoie de siguranță și de echilibru între job și viața personală. Este o provocare foarte mare să reușești să oferi și să promovezi acest echilibru în rândul angajaților de la McDonald’s, pentru că avem angajați din toate categoriile de vârstă și din aproape toată țara. Să reușești să creezi un sistem de beneficii și activități care să încurajeze angajații să facă performanță și să fie mulțumiți de ei și de activitatea lor la finalul zilei e mare lucru. Și, din acest punct de vedere, sunt mândru de sistemul McDonald’s și de modul în care reușim să fim un mediu de lucru ideal atât pentru elevi și studenți aflați la începutul carierei, cât și pentru angajații cu experiență, care își doresc stabilitate și un job sigur.

 

CĂRȚI PE LISTA SCURTĂ. Pentru următoarele săptămâni am pe listă: „The Magic of Thinking BIG” (David J. Schwartz) și „The 12 absolutes of Leadership” (Gary Burnison).

 

CĂRȚI ESENȚIALE. Pentru mine, o lecție extraordinară a fost cu siguranță „McDonald’s: Behind The Arches” de John F. Love. O lecție minunată de business care cred că ajută indiferent de domeniu.  Apoi, recomand „Barbarians at the Gate” de Bryan Burrough și John Helyar și „Learning to live” de Luc Ferry – o lecție frumoasă despre societate și evoluția umană.

Nu în ultimul rând, o idee bună este și „The Inevitable: Understanding the 12 Technological Forces That Will Shape Our Future The inevitable” de Kevin Kelly, fiind o lecție despre inovație și trenduri tehnologice în următorii ani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii