Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Work Life Balance – Daniel Anghel (Partener, Liderul Departamentului de Taxe și Consultanță Juridică PwC România): „Dezvoltarea tehnologiei ne ajută să activăm într-un mediu de lucru colaborativ și adaptabil nevoilor fiecăruia”

„Forbes România” i-a invitat pe antreprenorii și managerii din România să răspundă unor întrebări despre echilibrul dintre viața personală și cea profesională.
058 special Daniel Anghel

IMPLICAREA ANGAJATORULUI. Cu toții ne dorim un echilibru cât mai bun între viața privată și cea profesională, iar multe dintre elementele care alcătuiesc acest echilibru pot fi deprinse printr-o mai bună structurare a timpului de lucru. Aici mă gândesc, în primul rând la eficientizarea proceselor de lucru, aranjarea prioritară a sarcinilor zilnice sau analiza rapidă și permanentă, de peste zi, a noilor sarcini care apar – acestea sunt doar câteva dintre elementele care țin, într-o măsură mai mare sau mai mică, de fiecare dintre noi. „It takes two to tango”, iar aici intervine rolul angajatorului care poate oferi diverse posibilități care să vină în întâmpinarea acestei nevoi. Este și în interesul angajatorului să existe echilibru, iar companiile au implementat programe de încurajare a timpului flexibil de lucru.

 

ECHILIBRU. Suntem o organizație care încurajează un program flexibil, de acasă sau de oriunde există o conexiune la internet. Dezvoltarea tehnologiei ne ajută să activăm într-un mediu de lucru colaborativ și adaptabil nevoilor fiecăruia, un mediu în care pentru a duce la bun sfârșit activitățile de zi cu zi nu este neapărat nevoie de prezența fizică la birou. Pentru colegii noștri care s-au înscris la diverse cursuri de perfecționare, există programe care le permit să-și ia liber pentru a studia și a-și susține examenele. Pentru colegii din audit, care au perioada ianuarie-mai din fiecare an foarte ocupată există un program prin intermediul căruia compensează în iunie-septembrie printr-un program mai scurt, de doar șapte ore zilnic, plus o perioadă mai lungă de concediu plătit. Un alt exemplu este programul short Friday – care permite, pe perioada verii, dar și în luna decembrie, tuturor colegilor noștri să plece vinerea mai devreme acasă.

Pentru mine, este foarte important timpul petrecut împreună cu familia și prietenii, de aceea încerc să fiu cât mai eficient în organizarea timpului petrecut la birou. Nu îmi iese de fiecare dată…dar mă străduiesc. Am zile în care prefer să lucrez de acasă pentru că dacă m-aș duce la birou, timpul petrecut pe drum aș putea să-l folosesc mai eficient. Îmi place să scriu, să citesc, să revizuiesc materiale în timpul zborului, mai ales al celor lungi, pentru că în avion nu mă poate deranja nimeni cu un telefon sau cu o urgență.

 

CĂRȚI PE LISTA SCURTĂ. Preferatele mele sunt cele cu conținut istoric, de geopolitică sau cele legate de evoluția speciei umane. Am terminat de curând de citit Sapiens a lui Yuval Noah Harari. Următoarea pe listă este Homo Deus – Scurtă istorie a viitorului, de același Harari. Pe de altă parte, de ceva vreme îmi doresc să citesc biografia lui Michael Jordan pe care îl consider unul dintre cei mai mari baschetbaliști ai tuturor timpurilor. Un coleg de curând mi-a recomandat biografia fondatorului Nike – Phil Knight.

 

CĂRȚI ESENȚIALE. E important ca dintr-o astfel de bibliotecă să nu lipsească anumite lucrări fundamentale: Adam Smith – Avuția Națiunilor , Milton Friedman – Capitalismul și libertatea, Peter Drucker – The Effective Executive și restul cărților sale fundamentale în privința managementului, Daniel Goleman – Inteligența emoțională, James Collins – Good to great etc. Sunt un mare fan al lui Malcolm Gladwell și aș recomanda cu căldură, îndeosebi The Outliers și The Tipping Point.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii