FacebookTwitterLinkedIn

IMPLICAREA ANGAJATORULUI. Păstrând o linie de demarcație clară între viața personală și profesională, de multe ori un angajator înțelept poate ajuta sau facilita un echilibru între cele două. Poate la prima vedere sună ca un mare câștig de productivitate încurajarea unui program de muncă mai lung, sau weekenduri petrecute la birou, dar în realitate, pe termen lung, acest lucru afectează puternic viața echilibrată a angajatului.

Un angajat tânăr, care este la început de carieră, nu are întotdeauna suficientă înțelegere pentru acest lucru, iar atunci angajatorul poate interveni prin aplicarea unor politici de muncă echilibrate. De fapt, nu este nevoie de un caz anume, orice companie care își respectă angajații ar trebui să le asigure un mediu de muncă echilibrat și să contribuie la „recuperarea” lor după program, inclusiv prin inițiative de tip Health & Sport.

ECHILIBRU. Se găsește, în primul rând, punând un accent clar, de la bun început, pe rezultate, nu pe timpul petrecut în birou. În plus, avem o serie întreagă de mici sau mari beneficii care se concentrează pe promovarea unei stări mai bune în ceea ce privește sănătatea angajaților.

Personal, consider că a nu pierde din vedere acest obiectiv este un efort permanent. Multe lucruri se află în mișcare în programul meu, și fără o planificare cât de cât constantă, off-time sau oferindu-mi timp de calitate pentru mine și hobby-urile mele, e mai greu de găsit echilibrul.

CĂRȚI PE LISTA SCURTĂ. Ultimele cărți scrise de Tony Robbins.

Unshakeable: „Your Financial Freedom Playbook” – Tony Robbins

„Money: Master the game” – Tony Robbins

CĂRȚI ESENȚIALE. Tot ce a scris Jack Welch.

„When Running was young and so were you” – Jack Welch

„Winning” – Jack Welch

„The real-life MBA” – Jack & Suzy Welch

„Jack: Straight from the cut” – Jack Welch & John A. Byrne

„The Jack Welch Lexicon of Leadership” – Jack Welch & Jeffrey A. Krames