FacebookTwitterLinkedIn

IMPLICAREA ANGAJATORULUI. Cu siguranță că intervenția angajatorului la nivelul mediului și condițiilor de lucru poate face diferența în viața profesională a angajatului. Sunt de părere că nu există rețete predefinite pentru acest lucru, ci dimpotrivă, trebuie construit cadrul necesar ca fiecare angajat în parte, cu nevoile lui specifice, să descopere ce înseamnă pentru el acest echilibru și cum să îl atingă și să îl păstreze. Cu alte cuvinte, echilibrul dintre viața personală și profesională este și o alegere a fiecăruia dintre noi.

ECHILIBRU. Skanska își propune să contribuie la acest echilibru prin acțiuni menite să îmbunătățească experiența de zi cu zi a angajaților. Credem că echilibrul din viața profesională și personală presupune libertatea de a face propriile alegeri despre când și unde lucrezi: de aceea le oferim angajaților posibilitatea să lucreze de acasă și un orar de lucru flexibil. Apoi, ne dorim ca locul de muncă să fie cât mai dinamic, încurajăm mișcarea oferind facilități pentru bicicliști, iar pe parcursul zilei nu ne lipsesc fructele proaspete și gustările. Cea mai recentă provocare pe care am lansat-o la nivel intern este participarea la Virgin Global Challenge: 100 de zile dedicate creșterii nivelului de well-being și educarea obiceiurilor cât mai sănătoase. Dincolo de aspectele administrative ale muncii, ne dorim să avem un impact pozitiv la nivel individual și asupra comunității prin politicile pe care le abordăm ca grup. Care for life stă la baza strategiei de well-being la care lucrăm și pe care ne dorim să o implementăm în toată organizația.

Tot la nivel de activități întreprinse sunt teambuilding-urile, cât și oportunitățile de dezvoltare personală oferite angajaților noștri: de la cursuri de inteligență și dezvoltare emoțională, la ateliere de lucru despre gestionarea stresului la job.

CĂRȚI PE LISTA SCURTĂ. Well Being – Cary Cooper

CĂRȚI ESENȚIALE. 

Brene Brown – The Power of Vulnerability

Daniel Kahnema – Thinking Fast and Slow

James C Collins – Good to Great

Gervase R Bushe – Clear Leadership

First, Break All the Rules – Marcus Buckingham and Curt Coffman