Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

XellaRomâniaVoice |
|

Vremea clădirilor eficiente și inteligente

Marius Dragne, CEO al Xella România, consideră că eficiența energetică și digitalizarea au început să influențeze semnificativ piața de construcții. Iar trendul se va accelera.
 aboneaza-te
BV Xelia - Marius Dragne

Marius Dragne, CEO al Xella România

Care sunt principalele obiective ale strategiei de business în acest an?

2018 se dovedește a fi un an dinamic, în care ne-am continuat misiunea de a fi principalul furnizor de materiale de construcții, în segmentul nostru, pentru case durabile și eficiente energetic. Peste doar un an clădirile care vor fi construite în România trebuie să atingă un consum de energie aproape de zero, iar imobilele vechi trebuie să reducă drastic acest consum. În acest moment, jumătate din consumul final de energie din Uniunea Europeană este utilizat pentru încălzire și răcire, mai mult de 80% din acesta fiind utilizat în clădiri. Creșterea eficienței energetice a clădirilor reprezintă o prioritate pentru noi, iar Xella în Romania are capacitatea de a se adapta pieței, de a contribui la educația consumatorilor, de a produce și livra produse conform cerințelor pieței, contribuind astfel la creșterea calității locuințelor. Piața locală trece printr-un proces de maturizare și mulți investitori doresc să ofere clienților produse imobiliare la cele mai înalte standarde. Soluția completă de zidărie YTONG și termoizolație Multipor, certificată RoGBC, îi ajută să îmbunătățească performanța energetică, calitatea aerului interior și nivelul de confort al proiectelor.

Care sunt principalele repere ale activității companiei?

Xella RO a înregistrat, anul trecut, afaceri de  aproximativ 17 milioane de euro, în creștere cu aproximativ 20% față de 2016. Afacerile Xella au evoluat în ton cu obiectivele noastre inițiale și peste nivelul de creștere înregistrat de piața de zidărie, unde am observat o creștere de până la 10% în termeni de volum. Evoluția pozitivă este susținută de dezvoltarea pieței de construcții în ansamblul ei, soluțiile de zidărie YTONG și termoizolație Multipor fiind alese pentru unele dintre cele mai reprezentative proiecte rezidențiale de mici sau mari dimensiuni, clădiri comerciale sau de birouri.

Care sunt valorile companiei?

Xella a avut întotdeauna o cultură organizațională sănătoasă, care stă la baza succesului nostru. Valorile noastre centrale reprezintă fundamentul unei dezvoltări durabile, fiind indispensabile direcției de dezvoltare a companiei: profesionalism și responsabilitate, promovate de o cultură a  dialogului, transparență și apreciere. Gândim în perspectivă și ne propunem să fim primii care să surprindă piața cu un portofoliu inovator de produse și servicii. Xella România pune întotdeauna în centrul strategiei sale siguranța și calitatea. Astfel, reușim să fim un partener de afaceri solid pentru toți clienții și furnizorii noștri. Iar echipa Xella joacă un rol fundamental în această structură. Pentru a ne atinge obiectivele de afaceri și pentru a ne consolida poziția de partener pentru proiectele de construcție de ultimă generație, ne concentrăm continuu asupra oamenilor și  formării lor profesionale. Numai cu profesioniști foarte buni putem sprijini obiectivele de creștere ale companiei și alinierea la cele mai stricte și mai sigure standarde de construcție. Echipa Xella înseamnă peste o sută de oameni extraordinari, aduși laolată de valori și idealuri comune.

Care sunt influenţele şi efectele digitalizării și a celei de a patra revoluţii industriale asupra companiei dumneavoastră?

Digitalizarea activităților și pregătirea profesională pe care o presupune este în prezent unul dintre cele mai importante proiecte strategice Xella. Industria materialelor de construcții va suferi o schimbare importantă în următorii ani, iar fenomenul de digitalizare va influența activitatea tuturor jucătorilor pieței în care activăm. Aproape întregul proces de construcție se va baza pe informații digitalizate. Am îmbrățișat această transformare digitală și ne-am stabilit obiectivul de a deveni numărul 1 în industria materialelor de construcție, atunci când vine vorba de digitalizare.
Ne dorim să creăm valoare adăugată pentru clienții noștri prin intermediul unei pârghii digitale și prin furnizarea de servicii de primă clasă. Includerea YTONG și Multipor în sistemul de proiectare BIM este un pas simplu care confirmă deschiderea Xella către tehnologiile de ultimă oră, menite să îmbunătățească piața construcțiilor. BIM este astăzi principalul instrument utilizat de companii care au cerințe ridicate în ceea ce privește proiectarea clădirilor la un nou nivel tehnologic. Datorită planificării digitale într-o fază incipientă, clientul este capabil să evite greșelile potențiale de planificare, făcând construcția mai inteligentă și mai eficientă. Iar clienții noștri pot economisi timp și bani – aceasta este ceea ce noi numim eficiență digitală.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii