FacebookTwitterLinkedIn

Compania de Librării București, care deține peste 50 de librării în Capitală, a fost singurul difuzor de carte care, la solicitarea „Forbes România”, a precizat numărul de exemplare vândute în cursul anului trecut. (Ceilalți difuzori contactați au refuzat oficializarea tirajelor vândute.)

compania de librarii_tabel_romani

În această rețea, Klaus Iohannis a vândut 3.795 de exemplare din „Pas cu pas”, plasându-se pe primul loc în topul autorilor români cu cele mai mari vânzări în 2014.

GALERIE FOTO: Topul celor mai vândute cărți de autori români, în 2014

Pe locul secund s-a plasat (firesc pentru vremurile pe care le trăim în iureșul automobilistic din București!) cărțulia „Întrebări și teste pentru obținerea permisului auto – Categoria B”, care s-a vândut într-un tiraj de 2.153. (Nu putem spune cu certitudine dacă toți cei 2.153 de cumpărători au reușit să treacă examenul și să intre în posesia mult doritului permis auto.)

compania de librarii_tabel_straini

În topul vânzărilor se află și cărți din literatura școlară, precum „Dumbrava minunată” și „Baltagul” de Mihail Sadoveanu, „Povestiri istorice” de Dumitru Almaș, un semn prin care se recunoaște și publicul consumator de carte din această rețea: părinți și copii.

GALERIE FOTO:Topul celor mai vândute cărți de autori străini, în România

Volumul „Grace de Monaco. Povestea unei prințese” de Jean des Cars a fost vândut într-un tiraj de 690 de exemplare, în librăriile bucureștene.