Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

|
|

Vopsește România!

Compania Köber, producător de vopsele și rășini pentru piaţa produselor decorative și industriale, a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de 239,2 milioane de lei, cea mai mare cifră de la înfiinţarea firmei, în 1991.
kober IMG_8403

Afacerile companiei deţinută de antreprenorul Aurel Köber din Piatra-Neamţ au crescut în 2015 cu 14,8% faţă de anul precedent. La sfârșitul anului trecut, Köber avea datorii de 39,67 milioane de lei și creanţe de 36,93 milioane lei. Profitul net raportat a fost de 33,6 milioane de lei, cel mai mare din istoria acestei afaceri. De asemenea, numărul mediu de angajaţi ai companiei s-a majorat anul trecut cu 84, ajungând la 586, fapt ce dovedește că afacerile firmei au crescut și antreprenorul a avut nevoie de forţă de muncă.

De altfel, în fiecare an, Köber lansează noi produse pe piaţă. Anul trecut, de exemplu, compania a lansat Zertifikat Plus Satin Latex, o vopsea cu clasa 1 de rezistenţã la uzurã prin spãlare umedă cu detergenţi. Preocuparea pentru inovaţie este un obiectiv esenţial în politica de dezvoltare a companiei. Printre brandurile aflate în portofoliul producătorului din Piatra Neamţ se numără Köber, Zertifikat, Ideea!, Acrilux, Emalux și Ecoplast. Firma are trei unităţi de producţie: vopsele decorative, vopsele industriale şi o unitate de centrale termice.

În ciuda realizărilor în domeniul în care activează, investiţia antreprenorului Aurel Köber evoluează într-un climat economic precar. Judeţul Neamţ este sărac în investiţii și are un mediu economic slab dezvoltat. Inginerul Aurel Köber este conștient de acest lucru. În luna martie a acestui an, într-o conferinţă locală pe teme economice, Aurel Köber și-a exprimat îngrijorarea faţă de situaţia economică dificilă a municipiului Piatra-Neamţ și a judeţului Neamţ. Conform presei locale, antreprenorul a spus: „Peste tot pe unde te uiţi, orașul arată dezolant. Dacă mai merge în același ritm de a consuma din alte părţi, cred că în 20 de ani, 30 de ani, se va depopula, iar funcţia orașului de a susţine o economie va dispărea”. Ideea subliniată de fondatorul Köber a fost că, în lipsa investiţiilor în unităţi de producţie din partea autorităţilor locale dar și a mediul privat, judeţul va continua să decadă, oamenii acestuia fiind obișnuiţi doar să consume ceea ce produc alţii.

Aurel Köber (54 de ani) este absolvent al Facultăţii de Construcţii Navale din Galaţi. În 1991, inginerul a deschis o fabrică de vopsele și rășini în localitatea Turturești. În 1998, a lansat un produs revoluţionar pentru acei ani: vopseaua acrilică ready-to-use „Aqualux”.

Compania Köber este una dintre cele mai dinamice afaceri de familie din România.

De la fundație la acoperiș

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii