FacebookTwitterLinkedIn

Evoluția companiei în 2017

Ca și anul trecut, s-a observat o tendință de creștere a companiei în ceea ce privește cifra de afaceri și cota de piață. În 2016, cota de piață Huawei în România s-a dublat față de 2015, iar în 2017 ne așteptăm ca aceasta să fi atins 20%.

Evoluția domeniului în 2017

În domeniul tehnologiei telecomunicațiilor, situațiile neplăcute sau de nedorit sunt cele pe care nu le putem anticipa sau care se întâmplă independent de voința noastră, în care daunele sunt substanțiale și care nu ne oferă timp să ne coordonăm eforturile. Un moment recent în care a trebuit să alegem să acționăm rapid a fost situația de criză din Timișoara, unde, din cauza inundațiilor violente, infrastructura de telecomunicații a suferit daune destul de serioase într-un timp foarte scurt, iar echipele operaționale Huawei au făcut eforturi să rezolve un volum exponențial de solicitări, în regiune.

Unul dintre momentele în care am simțit faptul că munca și inițiativele Huawei sunt încurajate și suținute de mediul de afaceri românesc a fost câștigarea premiului de excelență în cadrul galei Smart City, în luna octombrie a acestui an.

Lucruri bune în România în 2017

Eliminarea tarifelor de roaming în UE, încurajarea antreprenoriatului românesc prin lansarea programului Start-up Nation și încurajarea sectorului R&D prin decizia Guvernului prin care angajaţii companiilor IT sunt scutiţi de impozitul pe salarii.

Cum v-au influențat deciziile Guvernului?

Apreciem faptul că Guvernul României încurajează dezvoltarea segmentului R&D și industria IT&C. În ultimii ani, ne-am bucurat de susținere din partea autorităților pentru implementarea programului de internship pentru studenți, dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Educației și Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale – „Telecom Seeds for the Future”, iar anul 2017 nu a fost o excepție în acest sens.

Agenda României în 2018

Deschiderea la dialog între structurile conducerii și societate, care să ajute la stabilizarea mediului socio-politic; educarea societății în sensul unei informări complete și corecte în ceea ce privește modul de viață sustenabil și în care să primeze grija pentru calitatea vieții generațiilor actuale și a celor viitoare, cu atât mai mult cu cât tendința de urbanizare a populației se accentuează; implicarea generațiilor tinere în inițiative sociale și civice care să completeze bagajul teoretic.

Strategia companiei în 2018

Stilul de viață sustenabil este o tendință mondială ce ia amploare în ultimii ani și suntem bucuroși să vedem că aceasta începe să prindă contur și în România. Cu proiecte Smart City în 100 orașe din 40 de țări lume, Huawei va investi în dezvoltare durabilă și în următorii ani, lucrând cu autoritățile române pentru implementarea de astfel de soluții și local.

Pentru anul 2018, dorim să continuăm investițiile în ceea ce privește recrutările din România. Avem 1.500 de angajați, dintre care 78% de pe piața de muncă locală.

Nu în ultimul rând, continuăm să investim în R&D. Noile tehnologii, precum Internet of Things, Big data, SDN și AI schimbă radical lumea în care trăim și ne desfășurăm activitatea.

Provocările globale ale lui 2018

Una dintre tendințele îngrijorătoare, pe care o vedem emergentă în zona în care noi ne desfășurăm activitatea ar putea fi, în următorii ani, cea a problemelor de securitate informațională, cu atât mai mult cu cât tehnologiile noi formează conexiuni dincolo de barierele fizice, iar controlul rezultatelor devine o provocare. Din acest motiv, focusul pe R&D în zona tehnologiilor digitale este foarte mare, dorim să anticipăm cât mai bine amenințările în această zonă și să găsim soluții care să educe și să ajute publicul în acest sens.

Citiți aici mai multe LECȚII PENTRU 2018!