Cautare
, Staff

Editor-in-Chief Forbes România

Opinii |
|

Visul unei zile lungi de vară

Se făcea că economia creștea în primul trimestru cu 5,7%, cu mult peste așteptările analiștilor și, în general, ale oricui.
Ionut Bonoiu

În același timp, consumul, considerat principalul motor, își tempera ritmul de creștere, ceea ce bulversa, oarecum, teoriile potrivit cărora creșterea economică s-a bazat în mod aproape exclusiv pe consum. O altă ciudățenie: o firmă deținută de oameni de afaceri români cumpăra un parc de afaceri de la un dezvoltator imobiliar străin, în cadrul uneia dintre cele mai mari tranzacții din istoria domeniului. Părea neverosimil, în condițiile în care românii erau cei care, de obicei, vindeau străinilor.

Cel mai ciudat vis părea însă, de departe, acela că partidul politic care controla majoritatea în parlament a depus o moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern. Ba, mai mult, a și reușit să îl doboare, pe lista celor care au votat împotriva Guvernului fiind chiar și unii dintre cei care ocupau fotolii de miniștri. Tot un vis din sfera politică: se făcea că președintele României, cunoscut mai degrabă pentru pasiunea pentru concedii, a început un tur de forță și în mai puțin de o lună s-a întâlnit cu președintele american Donald Trump, dar în același timp și cu cei care se prefigurează a fi adversarii acestuia, cancelarul german Angela Merkel și proaspătul președinte francez Emmanuel Macron.

Mai mult sau mai puțin ciudate, niciunul dintre cele de mai sus nu reprezintă visuri, ci realități ale zilelor noastre, acum, în toiul verii. Ritmul în care ne trăim viața s-a schimbat, ritmul în care se schimbă lumea din jurul nostru s-a accentuat. Avem nevoie, mai mult ca oricând, de un moment de respiro, pentru a evalua unde ne aflăm și, mai important, pentru a decide încotro vrem să ne îndreptăm. Pentru inspirație, vă recomand această ediție specială de vară a revistei Forbes România!§

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii