Cautare
, Contributor

Travel |
|

Vânt din pupa

Apetitul românilor pentru croaziere este în creștere, iar, recent, la Constanța, a ajuns una dintre cele mai mari nave ale flotei Princess Cruises.
princess-emerald-1

Navele de croazieră acostate în Portul Constanța sunt rare la vedere, însă impresionante în momentul în care își fac apariția. La finalul lunii iunie, Emerald Princess a poposit pentru o zi în orașul de la malul Mării Negre, iar cei aproape 3.000 de turiști de la bord au plecat fie în descoperirea orașului, sau mai departe, a Capitalei, fie au ales să își petreacă o zi liniștită la bordul vasului.

Este cea mai mare navă de croazieră care a ajuns în Portul Constanța în ultimii trei ani și este im­­presionantă prin dimensiunile sale: 300 de metri lungime și 60 de metri înălțime. La bord, este o adevărată desfășurare de forțe, chiar și atunci când vasul este în port și, teoretic, cei peste o mie de membri ai echipajului au timp să se odihnească. Acest colos plutitor are confortul unui hotel de lux – cu zone de spa și cinci piscine în aer liber (la una dintre acestea se pot viziona filme, concerte sau evenimente sportive pe ecranul uriaș poziționat deasupra ei) –, peste 1.500 de cabine interioare și exterioare și peste 200 de apartamente, restaurante, cinematograf și chiar un cazino. Pre­­țurile pentru o croazieră variază în funcție de sezon, iar cel mai mic preț promoțional a fost de 199 de euro la care se adaugă taxele, pentru șapte zile în Marea Mediterană, cu pensiune completă (cu excepția băuturilor care se plătesc separat). „În 2014, de exemplu, aproximativ 8.000 de turiști români au plecat într-o croazieră. Urmând trendul ascendent al anului trecut, în primele șase luni din 2015 am  vândut cu 25% mai multe croaziere față de aceeași perioadă a anului trecut”, au spus reprezentanții Perfect Tour.

Emerald Princess mai are programată o escală la Constanța pe 26 august. Dintre navele-vedetă de croazieră care urmează să mai ajungă în Portul Constanța în acest sezon estival se numără, potrivit informațiilor disponibile pe site-ul Portului Cons­tanța, MSC Opera care ar urma să mai aibă încă cinci escale (una la final de iulie, două în august și două în septembrie) și MSC Sinfonia, care ar urma să aibă două escale (în septembrie și octombrie).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii