Turiştii vor experimenta în cadrul workshopurilor tradiţionale, vor face degustări la bordul trenului, vor participa la concerte de orgă în biserici fortificate şi vor servi cine în aer liber. Trenul va funcţiona o singură dată pe an, în următorii 3 ani. Numărul maxim de pasageri va fi de 270.
Turiştii vor avea un lanţ de experiențe unice: de la ţiglărit la degustări de vinuri şi la povești nemaiuzite despre oamenii din Transilvania. Trei oraşe medievale au fost alese pentru a poposi peste noapte: Sighişoara, Alba Iulia şi Sibiu: Aici turiştii vor fi întâmpinaţi cu surle şi tobe sau cu salve de tun. Manifestări muzicale vor fi special organizate pentru acest eveniment: concert de orgă, fanfară şi concert de musică clasică, iar experienţele culinare vor fi adunate din reţetele de odinioară ale minorităților care au influenţat ținutul transilvănean.
Traseul “Transilvania Train” include: Sighișoara, Mediaș, Alba Iulia, Sebeș, Sibiu și Făgăraș. Organizatorii spun că toți turiștii vor intra în atmosfera tradițiilor și experiențelor cu specific transilvănean, bucurându-se de un program flexibil și personalizat, cu activități recreative și educative unice, de la degustări de vinuri sau prânzuri câmpenești în zone cu încărcătură culturală, până la workshop-uri și demonstrații live.
Prima zi este destinată zonei Haferland. Trenul opreşte la Archița, pentru ca turiştii să viziteze cu autocarele satele: Cloaștef, Meșerdorf, Viscri și Criț.
În cea de-a doua zi vor fi organizate, la Mediaş workshop-uri pentru deprinderea meşteşugurilor tradiţionale.
Workshop-uri culinare tradiționale vor fi organizate la Sebeş, în a treia zi a programului turistic, iar ultima zi, 3 septembrie va fi petrecută la Sibiu şi Ţara Făgăraşului, pentru a participa la concertul Filarmonicii din Sibiu, în Piața Mică din Sibiu şi pentru a vizita cetatea Făgărașului.
Proiectul turistic își propune să ofere publicului un conținut cultural de calitate, să educe și să promoveze turismul cultural și valorile patrimoniale, economice și educaționale. “Transilvania Train este inspirat din celebrele trenuri turistice Classic Courier sau Scandinavian Express, ducând experiența turistică la un un nou nivel.
“Transilvania Train” este un concept turistic care a luat naștere în urma cooperării a două agenții de turism din România, este organizat împreună cu CFR Călători și are în compunere 5 vagoane bar-bistro. Preţurile pachetelor turistice sunt între 650 euro pentru cazare la un hotel 3* şi 780 euro pentru un hotel 4*.
Sursa foto: turnulsfatului.ro