FacebookTwitterLinkedIn

Această piață se află pe un trend ascendent semnificativ – dacă în 2013 însuma 60,5 milioane de lei, în 2022 va ajunge la 82,5 milioane de lei. Nevoile și cerințele aflate în schimbare ale părinților încurajează producătorii să dezvolte produse noi pentru bebeluși și pentru copii, în special cele cu proprietăți multifuncționale, de exemplu produse care pot fi folosite atât pentru păr, cât și pentru corp. Însă lipsa educației parentale și obiceiul de a evita utilizarea produselor de îngrijire personală pentru copii au împiedicat dezvoltarea acestei piețe, arată datele Euromonitor.

Mai mult, familiile cu mai mulți copii tind să fie mai cumpătate în ceea ce privește cheltuielile, și, prin urmare, nu cumpără astfel de produse. În plus, mulți le evită, din cauza preocupărilor legate de ingredientele artificiale, care pot provoca iritații sau alergii. Unul dintre factorii-cheie ai creșterii acestei categorii de produse din România este cererea în creștere pentru produsele naturale și organice pentru bebeluși.

Consumatorii sunt acum conștienți de problemele cauzate de ingredientele artificiale și și-au exprimat dorința cu privire la utilizarea produselor care nu conțin toxine sau parabeni. Prin urmare, produsele naturale și organice au început să fie preferate în special de consumatorii din zonele urbane. Această tendință reflectă și faptul că părinții sunt din ce în ce mai dispuși să cheltuiască mai mult pe produse de o calitate superioară. În 2017, vânzările de produse destinate îngrijirii bebelușilor și copiilor au fost dominate de multinaționale. Specialiștii Euromonitor subliniază că inovația rămâne cheia succesului pentru produsele destinate îngrijirii copiilor, mai ales pentru cele organice, datorită creșterii interesului pentru sănătate și bunăstare.