Cautare
, Staff

Afaceri |
|

Updown: Cursa către trilion

Giganții din tehnologie se bucură de o creștere a capitalizării bursiere, pe măsură ce veniturile și profitul sunt pe creștere, iar investitorii arată un mare apetit pentru acțiunile lor.
050 updown trilion

Apple este la un pas să devină prima companie listată la Bursă care obține o evaluare de 1 trilion de dolari, dar și Amazon, Alphabet și Microsoft vin puternic din urmă, arată o analiză efectuată de Financial Times.

Amazon se străduiește din ce în ce mai mult să fie prezent în viața clienților săi, atât fizic, cât și online, iar Jeff Bezos, fondatorul retailerului online, este, în prezent, cea mai bogată persoană din lume. În același timp, este deja primul furnizor de servicii de cloud pentru afaceri și pătrunde în noi domenii, cum ar fi publicitatea și asistența medicală – ceea ce analiștii spun că reprezintă oportunități suplimentare de miliarde de dolari, în condițiile în care veniturile gigantului online au ajuns la 178 de miliarde de dolari, anul trecut.

Microsoft își accelerează evoluția businessului, iar estimările arată că va înregistra cea mai rapidă creștere a veniturilor din ultimul deceniu, acțiunile sale majorându-se de trei ori. Microsoft și-a consolidat semnificativ vânzările de pachete Office 365 și de sisteme de gestiune a relațiilor cu clienții (customer relationship management). Vânzările de cloud au ajuns la 6 miliarde de dolari în ultimul trimestru al anului, față de veniturile de 5,4 miliarde de dolari înregistrate de Amazon. Până acum, cloud-ul contribuie cu 63% la creșterea totală a companiei de anul acesta.

Alphabet, compania-mamă a Google, va înregistra cea mai mare creștere din 2011, veniturile sale fiind de patru ori mai mari decât atunci. Anul acesta vor fi investite 26 de miliarde de dolari în noi divizii de business. Dacă Alphabet își va continua traiectoria de creștere, în trei ani capitalizarea sa de piață va depăși pragul de 1 trilion de dolari. Alte pariuri de business ale părintelui Google includ rețele broadband de biotehnologie și autoturisme autonome, care oferă oportunități de creștere pe noi piețe.

Apple derulează cel mai mare program de buyback din istoria companiei, alimentând în continuare entuziasmul investitorilor pe măsură ce vânzările de iPhone-uri s-au consolidat, iar creșterea veniturilor din servicii este constantă. Doar în primul trimestru al anului 2018, Apple a răscumpărat acțiuni în valoare de 22,8 miliarde de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii