Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Auto |
|

Un segment electriza(n)t

Cererea pentru vehicule cu variante alternative de motorizare a crescut în ultimul trimestru al anului în Uniunea Europeană, ceea ce a determinat un plus al vânzărilor de 35,1% față de perioada similară a anului 2016, potrivit datelor Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).
058 updown auto

Cele 227.378 de automobile cu variante alternative de motorizare (hibride, mașini cu încărcare electrică sau alte variante de combustibili în afara celor clasice, precum GPL) vândute în ultimul trimestru al anului 2017 au reprezentat 6,7% din totalul vânzărilor de autoturisme. Mașinile cu încărcare electrică (categorie care include vehiculele care folosesc doar motoare electrice, dar și pe cele care au propulsie hibridă, precum și pe cele cu pile de combustie) au reprezentat 1,9% din totalul automobilelor vândute în întreaga Uniune Europeană.

Mașinile cu baterii electrice au înregistrat cele mai puternice creșteri (54,8%). Piața pentru vehiculele alimentate cu GPL a încheiat, de asemenea, un an puternic, cererea crescând cu 27,3% în ultimul trimestru al anului.

Față de anul precedent, vânzările totale de vehicule cu variante alternative de motorizare s-au dublat în Spania (+ 90,8%), pe locul următor fiind Germania (+ 76,8%) și Marea Britanie (+ 35,6%).

În total, în anul 2017, în Uniunea Europeană s-au înregistrat 852.933 de vehicule cu variante alternative de motorizare, în creștere cu 39,7% față de anul 2016. Creșterea a fost determinată în principal de segmentul hibrid electric (+ 54,8%), urmat de vehiculele cu încărcare electrică (+ 39%).

Atunci când analizăm cota lor de piață (5,7% în 2017), constatăm că vehiculele cu variante alternative de motorizare joacă doar un rol minor în Uniunea Europeană. Ponderea mașinilor cu încărcare electrică a fost și mai mică (1,4% în 2017), însă anii următori vor aduce un ritm exploziv de creștere a segmentului, potrivit estimărilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii