Cautare
, Contributor

Colaborator ForbesLife

Lifestyle |
|

Tributul unei pasiuni nobile

Ați remarcat cum aproape fiecare brand de ceasuri își dispută câte un sport? Există o mulțime de mărci în jurul curselor auto, câteva care vorbesc cu pasiune despre nautică și chiar case cu propria echipă de acrobații aviatice. Longines e însă singurul brand al cărui nume apare în compania celor mai importante evenimente ecvestre. Iar acum, există și o nouă linie care să autentifice pasiunea sa nobilă.
Aishwarya_Rai_PR2_CMYK

Dacă ar fi să facem un scurt drum în istorie, povestea Longines în lumea elegantă a sporturilor ecvestre începe acum mai bine de un secol. În 1878, compania lansa un cronograf gravat cu profilul unui cal și al jocheului care îl strunea.

L6.141.0.71.2_CMYKTrei ani mai târziu, cronografele Longines erau preferatele împătimiților de curse cu cai din SUA, iar în 1912, logo-ul clepsidrei cu aripi se vedea pentru prima dată la un concurs de sărituri.

Revenind în prezent, Longines continuă să pună accent pe colecțiile sale inspirate din sportul cu cai. Cea mai nouă iterație a colecției  „Equestrian” preia cu totul forma unei catarame des întâlnite în aparițiile singurei rase de cai elvețiene.

Se numește Franches-Montagnes, o rasă elegantă, provenită din munții Jura (același loc unde începe și povestea Longines) unde secole la rândul au fost folosiți atât la munci agricole datorită puterii lor impresionante, cât și la parade militare, mulțumită eleganței.

În 2016, Equestrian se adresează aproape exclusiv doamnelor, cu 4 variante de dimensiune ale carcasei și o serie de modele de cadran, finisate fie în varianta de lac negru, într-un desen în valuri sau un tipar carioat, cunoscut pasionaților din domeniu.

L6.141.4.77.6_CMYKToate modelele feminine sunt puse în funcțiune de mecanisme quartz, care promit să păstreze tactul galopului elegant al cailor de concurs.

În lumea ceasurilor masculine, Longines face o demonstrație de forță reiterând versiunea modelului de buzunar prezentat în 1878 într-o ediție limitată la doar 20 de exemplare. Ceasul de colecție măsoară 55 mm în diametru și indică orele, minutele, precum și timpul măsurat de un cronograf.

În stil specific orologiilor de buzunar, complicația e controlată, printr-un singur buton care pornește, oprește și resetează măsurarea timpului. Modelul se ține extrem de aproape de liniile ceasului de buzunar din secolul al XIX-lea, pe care pasionații interesați de comparații îl pot găsi la muzeul brandului din Saint-Imier.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii