FacebookTwitterLinkedIn

Iulia Pascu, director general Vaillant Group România, spune că elementul esenţial al inovaţiei este gradul de originalitate şi de noutate pe care îl aduce într-un anumit domeniu de activitate, însă, după părerea sa, atribute la fel de însemnate sunt şi „aplicabilitatea, direcţia, importanţa şi caracterul său atemporal”. Iar grupul Vaillant este, prin definiţie, inovator încă de la crearea sa, acum mai bine de o sută de ani.

Iulia Pascu subliniază faptul că Vaillant s-a impus pe piaţa sistemelor de încălzire şi preparare a apei calde menajere (acm) ca pionier, înregistrând primul patent în 1896 pentru sistemul de preparare acm cu circuit închis. Pe tot parcursul existenţei sale, firma Vaillant a contribuit prin noutatea produselor şi a spiritului inovator la modelarea domeniului în care îşi desfăşoară activitatea.

Cel mai mare succes al companiei în materie de inovaţie este, în opinia sa, centrala murală pentru prepararea apei calde menajere şi încălzire, lansată în 1961, iar cel mai recent este pompa de căldură cu zeolit, distinsă începând cu 2010, cu numeroase premii care atestă noutatea acestei iniţiative.

Şi pentru că inovaţia necesită mobilizarea de resurse importante, compania Vaillant Group a alocat 82 de milioane de euro pentru departamentul de cercetare şi dezvoltare în 2012. La nivel local, după zece ani de prezenţă, Vaillant România are o cotă de piaţă de 23%.