FacebookTwitterLinkedIn

„Planurile noastre de dezvoltare continuă. Incertitudinea cauzată de criza medicală reprezintă o provocare pentru noi, aceea de a propune proiecte relevante comunităților locale, adaptate la noua paradigmă”, afirmă reprezentanții grupului care a deschis seria proiectelor de regenerare urbană de proporții din România tot în Iași, prin proiectul Palas. Compania ieșeană este specializată în investiții care îmbină birourile cu segmentul de shopping, elementul de unicitate fiind acela că au în centrul lor grădini. „Dincolo de rolul pur funcțional, care creează locuri de muncă, atrag investitori, susțin economia și oferă acces la o varietate de servicii, într-un singur loc, proiectele mixed-use dezvoltate de IULIUS au devenit poli de atracție urbană și din punct de vedere social. Și asta pentru că sunt personalizate comunității în care sunt integrate și au capacitatea de a revitaliza zone subdezvoltate ale orașelor”, adaugă reprezentanții Iulius.

De altfel, în noul context indus de pandemia de coronavirus, proiectele companiei și-au dovedit capacitatea de adaptabilitate și impactul lor social. La Iași, Timișoara și Cluj-Napoca, scena cultural-artistică s-a mutat în grădinile IULIUS, care au găzduit spectacole de teatru, concerte, proiecții de filme. „În parcurile noastre, întregul sezon cald a fost despre efervescență culturală, atmosferă vibrantă și oameni fericiți. Filarmonica de Stat Moldova  și Ateneul Național și-au ținut stagiunea de vară în grădina Palas Iași, parcul Iulius din Cluj-Napoca a fost una dintre principalele locații ale TIFF 2020 și a găzduit spectacole ale Operei VOX și Filarmonicii, în timp ce la Timișoara am avut cinema în aer liber, festival de artă stradală și de tehnologie, iar lista poate continua”, completează oficialii grupului. În același timp, lunile de lock-down au fost dificile pentru întreaga industrie, cu provocări și incertitudini. „Toate cele cinci proiecte de retail din portofoliu s-au adaptat la noul context, cu pachete de măsuri de siguranță ample, inclusiv sisteme video online de verificare a gradului de ocupare, și parteneriate și mai puternice cu retailerii. Mai mult, am continuat planificarea deschiderilor la termen și ne bucurăm că am atras în portofoliu «new entries» notabile, premiere regionale chiar. Cea mai recentă inaugurare este cea a multiplexului extins la 12 săli a Cinema City din Iulius Town Timișoara, care integrează în premieră în afara Capitalei conceptul VIP.”

Grupul Iulius, fondat de omul de afaceri Iulian Dascălu, controlează acum un portofoliu de peste 300.000 mp de retail, prin proiectele mixte Palas Iași și Iulius Town Timișoara, dar și prin rețeaua Iulius Mall din Iași, Cluj-Napoca și Suceava, și alți 152.000 mp de spații office, în 13 clădiri dezvoltate sub brandul United Business Center, chiriile generate anual depășind 100 de milioane de euro, conform datelor disponibile.

Însă cel mai mare pariu al grupului Iulius ar putea fi proiectul gigant, de aproape 3 miliarde de euro, pe care intenționează să îl dezvolte împreună cu Camera de Comerț și Industrie (CCIR), în zona Expoziției, care se prefigurează a fi un nou pol al dezvoltărilor imobiliare din Capitală.