FacebookTwitterLinkedIn

Mihaela Lungu, Marketing Director McDonald’s România

CARIERA PROFESIONALĂ (2014 – 2015)

Mihaela Lungu: Anul acesta este unul deosebit pentru noi. Sărbătorim 20 de ani de prezență în România și o bună parte din eforturile noastre s-au concentrat încă din luna martie pe comunicarea acestui moment important pentru noi.

Am dat startul campaniei aniversare prin implicarea noastră în evenimentul global imlovinit24 (http://imlovinit24.com/) și, pe 24 martie, Bucureștiul a fost unul din cele 24 de orașe din lume care a oferit clienților 24 de experiențe inedite, pe parcursul unui maraton de 24 de ore. Rezultatele acțiunii globale au depășit toate așteptările, mai ales că a fost un eveniment de o singură zi: am avut un reach de aproape un miliard, subiectul s-a aflat în top 5 trending topics, fiind pentru prima dată când McDonald’s a intrat în top 10.

Am continuat aniversarea cu mai multe momente dedicate celor care au fost alături de noi în cei 20 de ani, fie că vorbim de clienți, angajați sau parteneri. Și încă sărbătorim.

Dincolo de momentul aniversar, calendarul nostru de marketing este mereu plin. Planificăm constant lansări de produse noi, regândim concepte, analizăm rezultate și încercăm să inovăm la fiecare pas. Mai mult, ne-am propus să ducem inovarea dincolo de produsele noi pe care le lansăm și să realizăm experiențe noi pentru clienții noștri. Imlovint24 a fost genul acesta de proiect, iar Sounds of Mec a fost o premieră pentru piață – două zile de concerte în aer liber (6 si 7 mai) cu Bass Turbat și Gojira & Planet H, organizate pe terasa restaurantului McDonald’s din Piața Romană. Ideea evenimentului a fost foarte bine primită, mai ales de consumatorii din generația Z care au fost foarte activi în co-crearea de conținut online.

Bineințeles, la aceste campanii se adaugă lansările de produse noi, care atrag atenția clienților în mediul online sau direct în restaurante.

AFLĂ CUM A FOST REALIZAT TOPUL CELOR MAI PUTERNICI OAMENI DE MARKETING DIN ROMÂNIA

LECȚIILE CRIZEI

Mihaela Lungu: În primul rând, am primit o confirmare cu privire la o lecție de bază în sistemul McDonald’s – informația este cheia. Astfel, am învățat să ne informăm constant în legătură cu vulnerabilitățile din piață, să gândim preventiv planuri de reacții, să urmărim cu atenție comportamentul consumatorului și să comunicăm permanent cu autoritățile și principalii stakeholderi.

În ceea ce privește consumatorul, acesta s-a schimbat destul de mult în ultima perioadă. El așteaptă opțiuni personalizate, adică libertatea de a lua decizii, de a avea posibilitatea de a alege constant. Încercăm să răspundem acestei cerințe creând constant categorii de produse care să răspundă unor dorințe diverse – celor care se află mereu pe grabă, celor care își doresc produse de calitate la un preț corect, celor care apreciază masa ca o adevarată experiență cu familia – toate acestea în oricare din cele 67 restaurante din România.

De asemenea, consumatorul așteaptă mereu să fie recompensat iar McDonald’s este brandul care răsplătește întotdeauna clientul prin oferirea unei ecuații de valoare în fiecare produs. Unul dintre proiectele inedite de anul acesta a fost „Servire în 90 de secunde” care a plecat de la nevoia clientului de a fi servit în cel mai scurt timp posibil. Timpul clienților este important pentru noi și din acest motiv am ales să-i recompensăm pe cei care așteaptă mai mult de 90 de secunde la drive. Apreciem clienții fideli și le oferim șanse să guste mai multe produse și să beneficieze de oferte speciale.

Diferența o face autenticitatea, iar acesta este o nouă direcție pe care o caută consumatorul. Astfel, orice am face și oricum ne-am dezvolta, meniul nostru se va baza pe burgeri. Știm să facem asta, o facem bine. Consumatorii noștri se așteaptă să intre la McDonald’s și să aibă parte de cea mai bună experiență a gustului autentic.

Cred că acestea sunt cele mai importante lecții cu care am rămas după toată această experiență în care încrederea în ceea ce facem și în echipa McDonald’s ne-a ajutat să rămânem liderul lanțurilor de restaurante din România și să fim alegerea numărul unu a românilor pentru un prânz sau un desert alături de prieteni, familie și colegi.

VEZI TOPUL CELOR MAI PUTERNICI OAMENI DE MARKETING DIN ROMÂNIA – 2015