Cautare
, Contributor

Topuri |
|

Topul câștigurilor celebrităților decedate

Viața se încheie. Afacerea continuă.
 aboneaza-te
bani_euro.jpg

În ciuda faptului că aceste 13 staruri sunt la câțiva metri sub pământ, în realitate, acest lucru nu îi împiedică să câștige în continuare milioane de dolari din muzică, filme sau publicitate. Sunt de-a dreptul „silitori”. Totalitatea câștigurilor neimpozitate, generate după moartea lor, în ultimele 12 luni, este de 338,5 miliarde de dolari. Pentru mai mult capitalism din criptă, inclusiv metodologia noastră completă, vizitați  forbes.com/deadcelebs.

1
Michael Jackson
115 milioane de dolari   

shutterstock_230416906
Cântăreţ
Decedat: 25 iunie 2009
Vârsta: 50 de ani
Cauza: Supradoză/Crimă
Anul care urmează ar putea fi unul senzațional pentru Regele Pop, deoarece Sony a luat în calcul vânzarea a jumătate din Sony/ATV, catalogul muzical pe care îl deținea împreună cu Jackson (o colecție care cuprinde hituri cu drepturi de autor ale lui Taylor Swift și Beatles). Un cumpărător interesat ar putea prelua integral acțiunile celor două părți, posibil pentru aproximativ 2 miliarde de dolari sau administratorii averii lui Jackson ar putea cumpăra partea Sony. De la decesul său, a generat în fiecare an încasări de milioane din vânzările albumelor sale, dintr-un spectacol Cirque du Soleil din Las Vegas și din jumătatea sa de afacere pe care o deține împreună cu Sony.

2
Elvis Presley
55 de milioane de dolari
Cântăreţ, actor
Decedat: 16 august 1977 shutterstock_61205332
Vârsta: 42 de ani
Cauză: Atac de cord
Rege pe parcursul vieții, dar și postmortem. Legenda din Memphis a ajuns pentru a 53-a oară în topul celor mai vândute 40 de albume, în luna august, cu Elvis Presley Forever, o compilație lansată de către U.S. Postal Service împreună cu un timbru comemorativ. Majoritatea câștigurilor sale provin din vânzarea biletelor pentru Graceland. Printre atracțiile de acolo se numără: petrecerea anuală de ziua lui Elvis Presley și sărbătoarea ceremoniei de iluminare a domeniului Graceland, care, în acest an, include și vizitele Trishei Yearwood și a lui Moș CrăciunElvis.

3
Charles Schulz
40 de miliarde de dolari
Desenator
Decedat: 12 februarie 2000 Charles Schulz
Vârsta: 70 de ani
Cauza: Cancer la colon
Iată covorul roșu, Charlie Brown! El și restul găștii Peanuts vor apărea pe marele ecran în data de 6 noiembrie în The Peanuts Movie. Moștenitorii lui Charles Schulz (Bryan Schulz și Craig Schulz) au realizat, în colaborare, un film 3D, și speră că acesta îi va ajuta să readucă la viață vechiul brand. Familia sa primește  o parte din veniturile provenite din drepturile de autor, o piață în curs de dezvoltare care poziționează Charlie and Co. pe tricouri, cutii pentru alimente și jocuri video.

4
Bob Marley
21 de milioane de dolari
Cântăreţ
Decedat: 11 Mai 1981 shutterstock_326582126
Vârsta: 36 de ani
Cauza: Cancer
Deși nu a fost un investitor pe parcursul vieții sale, Bob Marley devine om de afaceri postmortem datorită companiei Marley Beverage (producătorul băuturii care-l relaxa pe Marley, Mellow Mood) și House of Marley (căști și boxe ecologice). Și cu marijuana devenită legală în patru state, probabil nu va mai dura mult până vom vedea însemnul lui Marley și pe această categorie de produse.

5
Elizabeth Taylor
20 de milioane de dolari
Actriţă
Decedată: 23 Martie 2011 shutterstock_145583617
Vârsta: 79 de ani
Cauza: Stop cardiac
Afacerea cu parfumuri a lui Liz nu a fost una foarte profitabilă. Veniturile din S.U.A. estimate au scăzut cu 17% în ultimii patru ani, ajungând la 45 de milioane de dolari. Parfumurile ei includ White Diamonds, linia de parfumuri lansată în urmă cu un sfert de secol. Primește câteva milioane bune anual de pe urma filmelor clasice precum Around the World in 80 Days și Who’s afraid of Virginia Woolf?

 

 

6  shutterstock_61146604
Marilyn Monroe  
17 milioane de dolari
Actriţă
Decedată: 5 august 1962
Vârsta: 36 de ani
Cauza: Supradoză

Aceasta rămâne un superstar internațional, chiar și la atâtea decenii de la moartea sa. Există o linie vestimentară a Macy care îi poartă numele, dar și o colecție de lenjerie intimă.

 VEZI ȘI – Topul celor mai puternici oameni din lume

7
John Lennon
12 milioane de dolari
Cântăreţ
Decedat: 8 Decembrie 1980 shutterstock_106774631
Vârsta: 40 de ani
Cauza: Crimă
Cu adevărat aici, acolo și peste tot. Cântărețul-compozitor continuă să câștige bani de pe urma formației Beatles, dar și de pe urma albumelor solo – peste 63 de milioane de albume vândute în S.U.A. din momentul în care Nielsen a început să le contorizeze în anul 1991. De asemenea, câștigurile vin și din partea contractelor încheiate cu Cirque du Soleil, care are un spectacol intitulat Love!, cu tematica Beatles.

8
Albert Einstein
11 milioane de dolari  shutterstock_131819651
Fizician
Decedat: 18 Aprilie 1955
Vârsta: 76 de ani
Cauza: Cauze naturale
Înfățișarea sa de pe articole de îmbrăcăminte și postere atrage tocilarii precum jerseul sportiv atrage sportivii. În plus, compania tehnologică  israeliană Fourier Education realizează un computer de tip tabletă cu însemnul Einstein. Dispozitivul în valoare de 299 de dolari este dotat cu senzori care măsoară bătăile inimii, umiditatea și temperatura.

9
Paul Walker  
10,5 milioane de dolari
Actor
Decedat: 30 noiembrie 2013
Vârsta: 40 de ani shutterstock_105738614
Cauza: Accident de mașină
Walker a murit în timpul unei curse în afara programului filmărilor noului film Fast and Furious 7. Curiozitatea morbidă a fanilor privind modul în care acesta va apărea în noul film a favorizat creșterea încasărilor: 1,5 miliarde de dolari, cele mai mari din istoria francizei. Averea sa a fost completată cu 10 milioane de dolari la finalul filmărilor.

10
Bettie Page
10 milioane de dolari
Model
Decedată: 11 Decembrie 2008  Bettie Page
Vârsta: 85 de ani
Cauza: Cauze naturale
Fata cea rea își împrumută identitatea unei linii vestimentare (rochii de mireasă și poșete). Ce urmează: un show în Vegas, în care apare holograma lui Page, care este subiectul unuia din numerele sale de striptease.

11
 Theodor „Dr. Seuss” Geisel

9,5 milioane de dolari
Autor, ilustrator
Decedat: 24 Septembrie 1991 shutterstock_132219401
Vârsta: 87 de ani
Cauza: Cauze naturale
Se află destul verde în acei ochi verzi.
Creațiile sălbatice și fanteziste ale lui Geisel apar în filmele și parcurile de distracții Universal Studios. În iulie a fost lansată o nouă poveste de-a sa, „What pet should I get”, care a fost vândută, deja, în 387.000 de exemplare.

12
Steve McQueen
9 milioane de dolari
Actor
Decedat: 30 Noiembrie 1980 shutterstock_111323636
Vârsta: 50 de ani
Cauza: Complicaţii în urma unei intervenţii chirurgicale
McQueen a fost dintotdeauna sinonimul masculin al termenului de „cool”, iar numele și imaginea lui sunt folosite în reclame ale mărcilor Tag Heuer și Persol. O linie vestimentară, marca Porsche, dar care îi poartă numele, a fost lansată după moartea acestuia.

13
James Dean
8,5 milioane de dolari
Actor
Decedat: 30 Septembrie 1955
Vârsta: 24 de ani
Cauza: Accident de mașină shutterstock_63578653
„Ai acea privire a lui James Dean în ochi”, fredonează Taylor Swift în cântecul său, devenit hit, „Style.” La fel cum și cântecul ei o arată, Dean face în continuare inima să tresalte. Sunt contracte cu Jockey și Dolce & Gabbana, precum și o linie de produse destinat

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii