FacebookTwitterLinkedIn

Topul  anual  realizat de Forbes România împreună cu agenția de coolhunting ANTZ oferă o radiografie de ansamblu a fenomenului „cool” în România, dar și o perspectivă de viitor în materie de tendințe. Pentru o companie, „cool” înseamnă să reacționeze și să acționeze prompt, să fie mereu relevantă și în pas cu vremurile și să știe să ofere noii generații ceea ce își dorește de fapt. Aflați mai multe detalii pe cool.forbes.ro.

1. Uber

Compania de car sharing dă peste cap afacerile de taxi din 2009, fiind înființată de Travis Kalanick și Garrett Camp. Primul s-a retras anul trecut din poziția de CEO.

2. Mini

Brandul britanic atrage privirile prin dimensiunile sale începând cu 1959, fiind produs de British Motor Corporation și succesorii săi. Grupul BMW a devenit proprietarul mărcii în 2000, când a achiziționat Rover Group.

3. Vespa

Scuterul italian a apărut din și pentru a face față ruinelor celui de-Al Doilea Război Mondial. Produsele Piaggio rămân pata de culoare care animă peisajele orașelor, fiind remarcabile piese de design.

4. Volvo

Recunoscută pentru robustețea produselor sale, marca suedeză a fost revitalizată, în ultimii ani, după ce, în 2010, a fost preluată de grupul chinez Geely Automobile de la Ford.

5 Mazda

Apărută în 1920, marca japoneză a început ca producător de camioane cu trei roți. Fondatorul, Jujiro Matsuda, a reușit să își conducă afacerea în ciuda Marii Crize economice și celui de-Al Doilea Război Mondial.

6. Harley-Davidson

Producătorul de motociclete din Milwaukee (statul Wisconsin, SUA) a fost fondat în 1903 de William S. Harley, Arthur Davidson, Walter Davidson și William A. Davidson.

7. Tesla

Elon Musk a pus bazele producătorului de mașini electrice în 2003, dar, în ciuda interesului, încă se confruntă cu dificultăți legate de calitate. Între timp, concurența pe segmentul mașinilor electrice s-a intensificat.

8. Dahon

Cel mai mare producător de motociclete pliabile a fost înființat în 1982 de către David T Hon, un fost fizician. Sediul central este la Los Angeles, iar fabricile sunt în China, Macau și Bulgaria.

9. Mercedes

Brandul de lux a fost fondat în 1926 de Karl Benz și Gottlieb Daimler. Compania a rămas cu sediul la Stuttgart, numele actual al concernului fiind Daimler AG.

10. Strida

Producătorul de biciclete pliabile a fost înființat de către Mark Sanders ca proiect în cadrul studiilor de master de la Imperial College London și Royal College of Art, dar a fost lansat în 1987.