Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Toate drumurile duc la birou

Aurel Vlaicu a fost, în 2019, cea mai aglomerată stație de metrou din București, având un trafic de peste 8,1 milioane de călători anul trecut, cu 46% mai mare față de 2014.  
 aboneaza-te
metrou

 

 

Astfel, aglomerarea stațiilor de metrou din București a fost direct proporțională cu dezvoltările imobiliare, în special pe segmentul clădirilor de birouri moderne, arată datele unei analize Crosspoint Real Estate. Spre exemplu, stația Aurel Vlaicu, pe locul 8 în topul celor mai tranzitate stații în 2014, a devenit cea mai aglomerată stație de metrou, cu o creștere de 46%, de la 5,4 milioane la 8,1 milioane de călătorii faţă de 2014. Această creștere este direct proporțională cu cea a stocului de birouri din zonă din ultimii ani, numărul de angajați din zonele Aurel Vlaicu/Pipera ajungând în 2019 la peste 120.000.

Dacă în zone precum cele de nord și de vest ale Bucureștiului creșterea numărului de călători este o consecință a dezvoltării proiectelor de birouri, în sudul Capitalei creșterea semnificativă a traficului este cauzată de numărul record de proiecte rezidențiale noi cu prețuri accesibile.

Cu toate că stocul de clădiri de birouri moderne din Capitală aproape că s-a dublat în ultimii 6 ani, ajungând la peste 3 milioane de metri pătrați în care lucrează aproximativ 350.000 de angajați, numărul de călătorii cu metroul nu a înregistrat o creștere semnificativă în această perioadă. Traficul de călători în stațiile de metrou din București a crescut cu doar 3% din 2014 până în 2019, de la 173 milioane la 177 milioane de călătorii.

La fel ca în anii anteriori, magistrala M2, care leagă sudul de nordul Bucureștiului, continuă să fie cea mai tranzitată, însă numărul călătoriilor pe această magistrală a scăzut cu 7% în ultimii 6 ani. Singura magistrală care a înregistrat o creștere a traficului de călători este M4, ca urmare a inaugurării în 2017 a stațiilor de metrou Laminorului și Străulești.

 

 

Sursa: Crosspoint Real Estate

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii