FacebookTwitterLinkedIn

Laura Țeposu, director de dezvoltare și fondatorul Libris.ro, spune că, în 2017, nu au fost mișcări spectaculoase, care să genereze creșteri sau scăderi semnificative pe domenii.

Creșterea veniturilor românilor, în 2017, a încurajat vânzările de carte? „Vânzările noastre sunt online, canal cu o creștere naturală de 15-20% de la an la an. Prin urmare, nu putem aprecia cât din creștere se datorează variației veniturilor și cât creșterii comerțului online, în general”, declară fondatorul Libris.ro.

Laura Țeposu consideră că mult mai importantă este desfășurarea de campanii care să redeschidă interesul românilor pentru lectură. În acest sens, la începutul acestui an, Libris.ro a lansat o campanie de încurajare a lecturii, având conceptul #RespectYourself – „Oferă-ți timp pentru cultură”.

Laura Țeposu, fondator Libris.ro: „Considerăm că este foarte important să desfășurăm campanii prin care să redeschidem românilor apetitul pentru lectură.”

Dincolo de acțiunile de promovare în online, Libris.ro a demarat și un proiect-pilot în două școli, una în mediul urban, cealaltă în rural, în cadrul căruia a dotat bibliotecile acestor două unități de învățământ cu volume solicitate de copii, cadre didactice și părinți. În februarie a.c., Libris a donat uneia dintre școlile selectate peste 2.000 de cărți și corpuri de mobilier pentru bibliotecă. De asemenea, în cele două școli, se organizează concursuri, cluburi și tabere de lectură și sunt premiați cei mai activi participanți în acest proiect. Pentru întreaga campanie, Libris a alocat un buget de 100.000 de euro, la nivelul acestui an.

CELE MAI VÂNDUTE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

Cel mai vândut titlu de Libris, semnat de un autor român, a fost „Eu sunt femeie”, de Maria Cristiana Tudose, care a atins 6.313 de exemplare, în valoare totală de 284.085 lei. Topul autorilor străini este condus de volumul „De vorbă cu mine însumi”, de Prentice Mulford, cu 3.743 exemplare vândute, în valoare de 119.776 lei.