Cautare
, Contributor

Leadership |
|

Succesul din pasiune

Când pasiunea merge mână-n mână cu perseverența și determinarea, drumul către succes nu mai pare atât de anevoios.
5. DSC_6147

Curajul de a-ți părăsi zona de confort și de a-ți urma pasiunea, stabilirea obiectivelor și modul propriu în care definești succesul, împreună cu o doză mare perseverență și determinare, sunt criteriile definitorii ce stau la baza succesului în business. Cel puțin pentru speakerii din cadrul celei de-a doua ediții a evenimentului Successful Me 6, organizat de Forbes România și susținut de Garanti Bank, Orange și Carrefour România.

7. DSC_6165Traiectoria profesională a Afroditei Blasius, primul speaker al conferinței și totodată singura femeie dintre cei patru speakeri prezenți, a cunoscut mai multe direcții de la începutul carierei sale și până în prezent. De meserie inginer de avioane, aceasta și-a început cariera profesională într-o mică agenție de publicitate, care urma să devină rapid cea mai mare agenție din România, McCann Erickson. Următoarea companie în care a lucrat, Nestle România, a adus o nouă provocare în cadrul carierei sale profesionale, pregătind-o pentru mediul antreprenorial, în care activează în prezent. „Cei 10 ani de corporație m-au pregătit pentru următorii 12 ani de antreprenoriat”, povestește aceasta.

Cu o experiență deja acumulată, pasiunea pentru domeniul comunicării a determinat-o să-și deschidă propria agenție de publicitate, Bridge Communication, în cadrul căreia ocupă funcția de managing partner. „Când mi-am deschis o agenție de publicitate nu mi-am propus să fie cea mai cunoscută, sau cea mai bogată, ci să fie cea mai respectată agenție din Romania. Nu știu dacă am ajuns acolo, însă acesta ar fi țelul pe care aș vrea sa îl ating”.

Pentru Afrodita Blasius, succesul vine atunci când faci ceva din pasiune și îți atingi obiectivele pe care tu însuți ți le-ai propus, în maniere proprii, fără a ține cont de normele sociale. „Mi-am dat seama că am avut succes pentru că m-am bazat pe trei lucruri: mi-am definit succesul în termenii mei, am fost deschisă să o iau de la capăt, să încerc ceva nou și pentru că înainte de a face această alegere mi-am stabilit ce voiam să fac”. Sfatul acesteia pentru cei care doresc să debuteze în mediul de business și să aibă rezultatele dorite este să își definească succesul așa cum vor ei să îl vadă, să fie morali, și nu în ultimul rând să fie „oameni”. Pentru aceasta, succesul nu se măsoară în banii cumpărați.„ Dacă aș fi vrut să fac bani aș fi rămas într-o corporație”.

3. DSC_6236Pentru cel de-al doilea speaker al conferinței, performanțele pe care le-a întregistrat, prin natura domeniului în care activează, sunt definite de pasiune. Tânărul arhitect Alexandru Oprița a devenit cunoscut după ce a câștigat concursul internațional de arhitectură „The Unbelievable Challenge”, organizat în 2014 de firma Ruukki, în cadrul căruia a trebuit să propună un proiect inedit de centru logistic al lui Moș Crăciun. Datorită rezultatelor sale, Alexandru Opriță a fost inclus anul trecut în lista „30 sub 30” a Forbes România. Imediat dupa apariția din Forbes, acesta a fost contractat pentru realizarea primului centru de indoor skydiving și indoor surfing din Europa de Est: Freelo. Deși principalul ingredient pe care trebuie să îl deții atunci când activezi într-un domeniu precum arhitectura, este pasiunea, Alexandru Oprița consideră că alte două elemente esențiale sunt armonia și munca în echipă. Și-a dat seama de aceste lucruri în urma experienței din Oslo, în cadrul biroului de arhitectură Snohetta, unde a lucrat la două proiecte mari: noul sediu Le Monde din Paris și complexul mixt rezidential-comercial din Sankt Petersburg de 180000 mp. „Este foarte important să lucrezi într-un mediu în care esti împins sa fii creativ-productiv, și nu unde există competivitate în rândul partenerilor”. Pentru tânărul arhitect „nimic nu este imposibil”, trebuie doar să îți dorești destul de mult și „să te asociezi cu oameni care îți împărtășesc viziunea, dar să întrunească și calitățile unor oameni de business, cu care poți dezvolta un business”.

2. DSC_6322„Procesul, nu succesul”. Așa își începe prezentarea cel de-al treilea speaker, Horia Manea, care din pasiune pentru antreprenoriat a avut curajul de a renunța la cariera de actor și de a se aventura într-un nou domeniu.

A terminat Facultatea de Teatru în cadrul UNATC, în 2008. Fiind atras de antreprenoriat, a pariat pe segmentul de food delivery și a fondat Pizza PPH. „Am fost atras mai mult de antreprenoriat decât de teatru, pentru că e mai alert ceea ce fac acum”. La doar șase luni de la lansare, afacerea a fost afectată de criză, moment în care s-a hotărât să plece în Qatar ca însoțitor de bord. Anul trecut s-a reîntors în țară cu planuri mari în ceea ce privește Pizza PPH. Recunoaște că la începutul carierei de antreprenor visa și își dorea mulți bani de pe urma afacerii, însă în prezent lucrurile stau total diferit. Consideră că cel mai important lucru este să fii implicat 100% în afacerea ta și să îți faci cum trebuie treaba, pentru că dacă procesul este realizat corect, succesul vine garantat. „Vrem să ajungem într-un loc frumos, nu mai vreau banii, pentru că știu că o să vină dacă vom face un lucru bun”.

4. DSC_6363_1Multiplu campion european la jiu jitsu brazilian, ultimul speaker, Camil Moldoveanu se folosește de pasiunea pe care o are pentru sport, pentru a aplica aceleași principii în business.  Acesta a fondat firma Connsys, care oferă servicii de externalizare IT. Pe lângă acest business, Camil Moldoveanu mai deține alte două startup-uri și săli de sport. Datorită rezultatelor sale, a fost inclus în lista „30 sub 30” a Forbes România de anul trecut. Anul acesta a venit în cadrul evenimentului Successful Me pentru a le vorbi despre plăcerea, provocările și dificultățile pe care le presupune meseria de antreprenor. Tânărul antreprenor consideră că cel mai important lucru atunci când vrei să îți demarezi o afacere este să ai atitudinea potrivită, exact ca în sport. „E foarte important să spargi drumul acesta enorm de lung în mai mulți pași și, totodată, să îți setezi așteptările. Nu o să iasă bine mereu”. De asemenea, Camil Moldoveanu îi sfătuiește pe cei care își doresc succesul, să iasă din zona de confort. „ Să îți depășești frica poate fi cel mai greu lucru din cariera ta, însă asta te face să devii mai bun”. Acesta crede cu tărie că în drumul spre succes, trebuie să acorzi mare atenție și oamenilor din jurul tău, să-i ajuți să se dezvolte și să „viseze împreună cu tine”. Și nu în ultimul rând, cel mai important lucru, la fel ca și în sport, este, în viziunea acestuia, să te bucuri de călătorie. „Succesul nu are nicio legătură cu partea financiară. Cel mai important lucru este să fiți fericiți cu ceea ce faceți”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii